Site icon Thaiföldi ingatlanok eladása, bérlése, befektetése

COVID helyzet 2022. 02. 12.

Hát eljött az idő, hogy újra, viszonylag gond nélkül lehessen utazni Thaiföldre. Ezt az alábbiak szerint tehetjük meg.

Száraz a szöveg, de ez a hivatalos. Meg nem kell ilyedni, mert a helyi ügynöki irodák mindent rendeznek. Vizum, repjegy, szállás, okmányok, STB. Ugyab úgy, mintha bemennénk egy utazási irodába, A-tól, Z-ig, mindent elintéznek. (ezügyben a www.thaiingatlan.hu munkatársai készséggel nyújtanak segitséget)

Tehát, jöjjön a száraz, sivatagi szöveg:

Thaiföld február 1-től ismét elindítja az úgynevezett Test & Go programot

Phuket mellett az ország 3 másik célállomásra is kiterjesztette a Sandbox programot – Krabi, Phang-Nga, Surat Thani (csak Ko Samui, Ko Phangan és Ko Tao).

Thaiföldre február 1-től három modell – Test & Go, Sandbox modell és alternatív karantén – alapján lehet belépni.

A Sandbox modell, amelyen kersztül továbbra is be lehet utazni Thaiföldre, három új desztinációval bővült – Krabi, Phang Nga, Surat Thani. 

7 napig a szigetek egyikén, ill. tartományban kell tartózkodni, csak ezután lehet továbbutazni Thaiföld más részeire.,korlátozás nélkül.

Alternatív karantén – még mindig be lehet utazni.

Test & Go – a Thaiföldre való beutazás feltételei február 1-től:

Teljesen beoltott személyek, akik ún alacsony kockázatú országból érkeznek (köztük Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és az EU nagy része) mentesülnek a kötelező hét napos karantén alól, feltéve, hogy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet is felmutatnak, és egy éjszakát az úgynevezett SHA + vagy AQ karantén hotelben töltenek el. Ugyanakkor meg kell várniuk a PCR-vizsgálat eredményét, amelyet az országba érkezésük után végeznek el. (általában, még aznap elvégeznek minden tesztet és lehet tovább menni a foglalt szállásra)

Újabban a Test & Go vagy a Sandbox programon belül, az utazóknak az érkezés után is szükségük lesz egy PCR-tesztre, amit egy kormányzati intézményben végeznek el – ezt a thai kormány fizeti.

 

Thaiföldre való belépéskor a következők szükségesek:

 • vízum, kivéve ha az utas nem a vízummentességi rendszer keretében érkezik az országba,
 • regisztráció a Thailand Pass applikáción keresztül
 • 72 óránál nem régebbi negatív COVID-19 PCR-teszt,
 • az SHA + vagy AQ szállodákban való karanténszállás igazolása,
 • 50.000 USD fedezetű biztosítás, amely fedezi a COVID-19-cel kapcsolatos összes költséget is. 

A beutazási feltételekről részletesebb tájékoztatást a Thaiföldi Királyság illetékes nagykövetségein szerezhetsz.

 

Sandbox program – 4 karantén mentes úti cél

A Sandbox program a világ minden tájáról érkező beoltott turistáknak szól, akik előre meghatározott feltételekkel szabadon mozoghatnak a tartományon belül. A Sandbox projekten belüli tartózkodásuk végén a megállapított aktuális intézkedések alapján az országon belül is lehet utazni.

 

A Sandbox programra a következők vonatkoznak:

 

 • teljesen beoltottság (a második oltást 14 nappal az országba való belépés előtt kell megkapni),
 • foglalás 7 éjszakára SHA+ szállodában (előre kell kifizetni),
 • 72 óránál nem régebbi negatív COVID-19 PCR-teszt,
 • két PCR teszt a Sandboxban való tartózkodása alatt (az egyiket érkezés után, a másikat a tartózkodás 5-6. napján),
 • 50.000 USD fedezetű biztosítás, amely fedezi a COVID-19-cel kapcsolatos összes költséget is.

A Sandbox modellben NEM SZÜKSÉGES SZÁLLODAI KARANTÉN. Bár az utazók kiválasztott, bejegyzett szállodákban szállnak meg, továbbra is szabadon mozoghatnak a tartományon belül. Az alternatív karanténmodellhez képest nem szükséges hét napig karanténban maradni.

 

Alternatív karantén:

 1. január 11-től az ún alternatív karanténon belül is be lehet utazni az országba. Erre a következő szabályok vonatkoznak:
 • Az oltási bizonyítvánnyal nem rendelkező személyeknek vagy a nem teljesen beoltottaknak 10 napos kötelező karanténba kell vonulniuk az AQ szállodák egyikébe.
 • Teljesen beoltott személyek más országokból (a második adag beadása legalább 14 nappal az országba való belépés előtt) érvényes oltási igazolással – kötelező 7 napos karanténba vonulnak az SHA + vagy AQ szállodákban.
 • A karanténon kívül szükség lesz még egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztre, két PCR-teszt befizetésének megerősítésere, amelyet Thaiföldön végeznek el. (az elsőt érkezéskor, a másodikat az 5-6. napon (7 napos karantén) vagy a 8.-9. napon (10 napos karantén) a szállodai tartózkodás visszaigazolásáral és a repülőtérről a szállodába történő transzfer visszaigazolására, Thailand Pass regisztrációra és biztosításra is.

A könnyitések folyamatosan követik egymást. Figyelemmel kisérik a hatóságok az Európai helyzetet, és az alapján hozzák intézkedéseiket.

 

Egyértelműen látszik, hogy az idei üdülési szezonról nem akarnak lemaradni a Thájok!!!

Exit mobile version