Gyakran Ismételt Kérdések

re-divider

 

✅ Milyen mértékegységekkel számolnak Thaiföldön?

A Thaiföldi mértékegységek és számítások rendkívül eltérnek az európaitól. 

Az itt rendszeresített mértékegységek a Wah, Talang Wah, vagy Rai.
Alábbiakban segítséget adunk a földterület egyértelmű kiszámitásához.

Metrikus ->Thai

 • 1 m = 0,5 Wah
 • 1 négyzetméter = 0,25 Talang Wah
 • 1 Acre = 2,53 Rai
 • 1 Hektár = 6,25 Rai

Thai -> Metrikus

 • 1 Wah = 2 m
 • 1 Thalang Wah = 4 négyzetméter
 • 1 Rai = 1600 négyzetméter
 • 1 Rai = 400 Talang Wah
 • 1 Rai = 0,40 Acre 
 • 1 Rai = 0.16 Hektár
 • 1 Ngan = 100 Talang Wah
✅ Miért éri meg Thaiföldön ingatlant vásárolni?
 • Taiföld jelenleg a leggyorsabban fejlődő Ázsiai országok egyike.
  Ezt fontos szem előtt tartani, amikor valaki a Távol-Keleten szeretne befektetni, de még töpreng, hogy hol is lenne érdemes.
 • A fejlődési adatok rendkívül biztatóak, hisz több mint 11 millió turista látogat évente Thaiföldre. 
 • A munkanélküliség mindössze 1-1,5%, és az infláció sem haladja meg a 3%-ot. 
 • A Thai fizetőeszköz (THB) rendkívül stabil!
 • Thaiföldön napról napra jelentős mértékben nő az ingatlanok értéke. Amíg Magyarországon és Európában az ingatlan árak többnyire csökkennek, vagy stagnálnak, addig Thaiföldön, ahogy fejlődik az infrastruktúra, úgy nő a kereslet, és ennek megfelelően az ingatlanok árai is.
 • A Thaiföldi ingatlanba fektetett pénz után nem kell adót fizetni!
✅ Kihez forduljak, ha Thaiföldi ingatlanba szeretném fektetni a pénzemet?

Forduljon hozzánk, hisz mi ezért hoztuk létre a vállalkozásunkat!
Tudunk segíteni a helyismeretünkkel, a kapcsolatainkkal, a több éves tapasztalatunkkal abban, hogy Ön megtalálja  az álom ingatlanát Thaiföldön.

 

✅ Mit kell tudnom az ingatlan vásárlásról Thaiföldön?
 1. Thaiföldön lakást (condominium, apartmanlakás) bármely külföldi vehet a saját nevére, viszont földterületet nem birtokolhat!
 2. A thaiföldi ingatlanok árai a dinamikus fejlesztések ellenére is alacsonyabbak mint más országokban.
 3. Thaiföldön nincs ingatlanadó!
✅ Van-e a vásárláskor illeték és mennyi?

Ingatlan eladásesetén a költségeket az eladó és a vevő fele-fele arányban fizeti meg. Így a vevő a vételár csupán 2-3%-át kell, hogy a földhivatalnak megfizesse.

Figyelni kell, mert a szerződésekben ettől eltérően is rendelkezhetnek, pl. minden illeték a vevőt terheli! Részletesen érdemes tanulmányozni a szerződést, mert amikor fizetni kell, már késő gondolkodni!

✅ Milyen lépései vannak az ingatlan vásárlásnak?
 1. Személyes konzultáció, vagy akár online kapcsolattartás a thaiföldi ingatlan vásárlása előtt társaságunk ügyintézőjével. 
 2. A kiválasztott ingatlan megtekintése (mindenképpen ajánlott), vagy kiválasztása akár online. 
 3. A thaiföldi ingatlan/ingatlanok lefoglalása vételi szándék esetén 50.000,- Bhat / ingatlan (ez mérettől függően változó) 
 4. Szerződéskötéskor a vételár 25%-át kell megfizetni, amibe a foglaló beszámításra kerül. 
 5. A további részletek kifizetése a vételi konstrukciótól függ, vagy átíráskor a vételár hátralékot egyben, vagy havonta, kéthavonta, vagy más időtartamokkal.
✅ Milyen tulajdonjogok vannak Thaiföldön?

Az első dolog amivel tisztában kell lenni: a thaiföldi törvények szerint külföldiek nem jogosultak közvetlenül földterületet birtokolni.

Ugyanakkor természetesen itt is működnek  a kiskapuk, hogy mégis jogszerűen lehessen birtokolni ingatlant vagy földterületet, amibe beruházhat, amit fejleszthet a tulajdonosa. Ezt rengeteg befektető alkalmazza. 

 

✅ Mit kell tudnom a földvásárlásról Thaiföldön?

A külföldiek földvásárlásának két legnépszerűbb módja a következő:

 • Hosszútávú bérleti szerződés

Ez a módszer egy praktikus és elfogadott módszer külföldi befektetők részére Thaiföldi ingatlan tulajdonlásához. Ezen szerződések a kezdeti időszakban 30 évre szólnak, melyet szerződéstől függően kétszer lehet hosszabbítani, ami így 90 évet jelent. Amíg a bérleti szerződés hatályban van, addig a bérlő gyakorol minden jogot, akkor is, ha a bérbeadó személye változik. (Pl. a bérbeadó elhalálozása, öröklés, stb.) 

 • Korlátolt felelősségű társaság

Ez az alternatíva igen kedvelt a befektetők körében. Ehhez egy vállalkozást kell alapítani, vagy egy működőt megvásárolni. A társaságban külföldi állampolgár legfeljebb 49%-ot birtokolhat, a többi Thai állampolgár tulajdonában kell, hogy legyen.

Persze a jogi útvesztőkben megvan a mód a teljes felügyeletre. A külföldi tulajdonos lehet az ügyvezető, és ezáltal a társaság nevében csak Ő járhat el!

A többi a könyvelő és a jogász dolga.

Ebben a formátumban a társaság korlátlan mennyiségben vehet-adhat ingatlant Thaiföldön. Természetesen ügyfeleink részére több ingatlan ügyekre specifikált könyvelőt tudunk ajánlani. (Nekünk évi 3000 Bhat egy éves könyvelési díj.)

 

✅ Mit kell tudnom társasházi tulajdon vásárlásról Thaiföldön?

A jogszabályok értelmében külföldiek egy társasházban is (lehet ez egy 100 lakásból, házból álló komplexum) csak 49 %-ot birtokolhatnak. (Thaiföldi társasházakról szóló törvény 19. számú szakasza.) Amennyiben „Kft.-ként” tulajdonol, akkor a már fent írt módon bármennyit birtokolhat.

Ez egyébként egy igen kedvelt és gyakori vételi mód, hisz általában nyaralót keresnek az emberek, amely ezzel a módszerrel könnyen optimalizálható.

A szerződéskötéskor a társasház képviselőjének ki kell adnia egy ún. garancialevelet, amely meghatározza a tulajdonjog hányadát, adatait. Ezt a dokumentumot a földhivatalban a bejegyzés érvényesitésekor kell felmutatni, úgy mint otthon, ha valaki társasházi ingatlant vásárol.

A vételár kifizetése sem oly egyszerű!

20.000,- USD felett, a szigorú pénzmosás elleni törvény miatt, a fogadó banknál egy úgynevezett „FETF” dokumentumot kell kitölteni. 

Ennek a dokumentumnak a hiányában utaláskor zárolják az összeget.

Fontos!!! Az utalási megbízáson a megjegyzés rovatban pontosan fel kell tüntetni a fizetési célt (pl. ingatlan vásárlás), beleértve a társasház nevét és a vételi ingatlan adatait (pl. utca, házszám, lakás száma, akár helyrajzi adattal). 

Kapcsolat

Tel: +66 642 711 583

Elérhetőségeink még ITT

Friss hírek

Archívum

Ajánld barátaidnak, ismerőseidnek!

Kiemelt ingatlanjaink

Észak-Keleti Chaweng ház

Ár: 6,200,000THB
Észak-Keleti Chaweng ház

Balinéz stílusú luxus villa

Ár: 25,300,000THB
Balinéz stílusú luxus villa

Kiemelt ajánlataink befektetőknek

Due diligence – thaiföldi ingatlan ügylet átvilágítása kellő  gondossággal 3/3.

A thaiföldi csődtörvény szerint a csődbe ment személy jogilag el van tiltva attól, hogy bármilyen polgári jogi ügylettel vagy tranzakcióval engedély nélkül foglalkozhasson. Folytatjuk a Due diligence eljárást az utolsó 2 lépéssel.
Ajánlás barátainak, ismerőseinek

+ Részletes keresés

Modern marokkói stílusú villa

Ár : 18,500,000THB

Észak-Keleti Chaweng ház

Ár : 6,200,000THB

Balinéz stílusú luxus villa

Ár : 25,300,000THB