Thaiföldi ingatlanok adás-vétele, bérlése, befektetése

Gyakran Ismételt Kérdések

re-divider

 

✅ Milyen mértékegységekkel számolnak Thaiföldön?

A Thaiföldi mértékegységek és számítások rendkívül eltérnek az európaitól. 

Az itt rendszeresített mértékegységek a Wah, Talang Wah, vagy Rai.
Alábbiakban segítséget adunk a földterület egyértelmű kiszámitásához.

Metrikus ->Thai

 • 1 m = 0,5 Wah
 • 1 négyzetméter = 0,25 Talang Wah
 • 1 Acre = 2,53 Rai
 • 1 Hektár = 6,25 Rai

Thai -> Metrikus

 • 1 Wah = 2 m
 • 1 Thalang Wah = 4 négyzetméter
 • 1 Rai = 1600 négyzetméter
 • 1 Rai = 400 Talang Wah
 • 1 Rai = 0,40 Acre 
 • 1 Rai = 0.16 Hektár
 • 1 Ngan = 100 Talang Wah
✅ Miért éri meg Thaiföldön ingatlant vásárolni?
 • Taiföld jelenleg a leggyorsabban fejlődő Ázsiai országok egyike.
  Ezt fontos szem előtt tartani, amikor valaki a Távol-Keleten szeretne befektetni, de még töpreng, hogy hol is lenne érdemes.
 • A fejlődési adatok rendkívül biztatóak, hisz több mint 11 millió turista látogat évente Thaiföldre. 
 • A munkanélküliség mindössze 1-1,5%, és az infláció sem haladja meg a 3%-ot. 
 • A Thai fizetőeszköz (THB) rendkívül stabil!
 • Thaiföldön napról napra jelentős mértékben nő az ingatlanok értéke. Amíg Magyarországon és Európában az ingatlan árak többnyire csökkennek, vagy stagnálnak, addig Thaiföldön, ahogy fejlődik az infrastruktúra, úgy nő a kereslet, és ennek megfelelően az ingatlanok árai is.
 • A Thaiföldi ingatlanba fektetett pénz után nem kell adót fizetni!
✅ Kihez forduljak, ha Thaiföldi ingatlanba szeretném fektetni a pénzemet?

Forduljon hozzánk, hisz mi ezért hoztuk létre a vállalkozásunkat!
Tudunk segíteni a helyismeretünkkel, a kapcsolatainkkal, a több éves tapasztalatunkkal abban, hogy Ön megtalálja  az álom ingatlanát Thaiföldön.

 

✅ Mit kell tudnom az ingatlan vásárlásról Thaiföldön?
 1. Thaiföldön lakást (condominium, apartmanlakás) bármely külföldi vehet a saját nevére, viszont földterületet nem birtokolhat!
 2. A thaiföldi ingatlanok árai a dinamikus fejlesztések ellenére is alacsonyabbak mint más országokban.
 3. Thaiföldön nincs ingatlanadó!
✅ Van-e a vásárláskor illeték és mennyi?

Ingatlan eladásesetén a költségeket az eladó és a vevő fele-fele arányban fizeti meg. Így a vevő a vételár csupán 2-3%-át kell, hogy a földhivatalnak megfizesse.

Figyelni kell, mert a szerződésekben ettől eltérően is rendelkezhetnek, pl. minden illeték a vevőt terheli! Részletesen érdemes tanulmányozni a szerződést, mert amikor fizetni kell, már késő gondolkodni!

✅ Milyen lépései vannak az ingatlan vásárlásnak?
 1. Személyes konzultáció, vagy akár online kapcsolattartás a thaiföldi ingatlan vásárlása előtt társaságunk ügyintézőjével. 
 2. A kiválasztott ingatlan megtekintése (mindenképpen ajánlott), vagy kiválasztása akár online. 
 3. A thaiföldi ingatlan/ingatlanok lefoglalása vételi szándék esetén 50.000,- Bhat / ingatlan (ez mérettől függően változó) 
 4. Szerződéskötéskor a vételár 25%-át kell megfizetni, amibe a foglaló beszámításra kerül. 
 5. A további részletek kifizetése a vételi konstrukciótól függ, vagy átíráskor a vételár hátralékot egyben, vagy havonta, kéthavonta, vagy más időtartamokkal.
✅ Milyen tulajdonjogok vannak Thaiföldön?

Az első dolog amivel tisztában kell lenni: a thaiföldi törvények szerint külföldiek nem jogosultak közvetlenül földterületet birtokolni.

Ugyanakkor természetesen itt is működnek  a kiskapuk, hogy mégis jogszerűen lehessen birtokolni ingatlant vagy földterületet, amibe beruházhat, amit fejleszthet a tulajdonosa. Ezt rengeteg befektető alkalmazza. 

 

✅ Mit kell tudnom a földvásárlásról Thaiföldön?

A külföldiek földvásárlásának két legnépszerűbb módja a következő:

 • Hosszútávú bérleti szerződés

Ez a módszer egy praktikus és elfogadott módszer külföldi befektetők részére Thaiföldi ingatlan tulajdonlásához. Ezen szerződések a kezdeti időszakban 30 évre szólnak, melyet szerződéstől függően kétszer lehet hosszabbítani, ami így 90 évet jelent. Amíg a bérleti szerződés hatályban van, addig a bérlő gyakorol minden jogot, akkor is, ha a bérbeadó személye változik. (Pl. a bérbeadó elhalálozása, öröklés, stb.) 

 • Korlátolt felelősségű társaság

Ez az alternatíva igen kedvelt a befektetők körében. Ehhez egy vállalkozást kell alapítani, vagy egy működőt megvásárolni. A társaságban külföldi állampolgár legfeljebb 49%-ot birtokolhat, a többi Thai állampolgár tulajdonában kell, hogy legyen.

Persze a jogi útvesztőkben megvan a mód a teljes felügyeletre. A külföldi tulajdonos lehet az ügyvezető, és ezáltal a társaság nevében csak Ő járhat el!

A többi a könyvelő és a jogász dolga.

Ebben a formátumban a társaság korlátlan mennyiségben vehet-adhat ingatlant Thaiföldön. Természetesen ügyfeleink részére több ingatlan ügyekre specifikált könyvelőt tudunk ajánlani. (Nekünk évi 3000 Bhat egy éves könyvelési díj.)

 

✅ Mit kell tudnom társasházi tulajdon vásárlásról Thaiföldön?

A jogszabályok értelmében külföldiek egy társasházban is (lehet ez egy 100 lakásból, házból álló komplexum) csak 49 %-ot birtokolhatnak. (Thaiföldi társasházakról szóló törvény 19. számú szakasza.) Amennyiben „Kft.-ként” tulajdonol, akkor a már fent írt módon bármennyit birtokolhat.

Ez egyébként egy igen kedvelt és gyakori vételi mód, hisz általában nyaralót keresnek az emberek, amely ezzel a módszerrel könnyen optimalizálható.

A szerződéskötéskor a társasház képviselőjének ki kell adnia egy ún. garancialevelet, amely meghatározza a tulajdonjog hányadát, adatait. Ezt a dokumentumot a földhivatalban a bejegyzés érvényesitésekor kell felmutatni, úgy mint otthon, ha valaki társasházi ingatlant vásárol.

A vételár kifizetése sem oly egyszerű!

20.000,- USD felett, a szigorú pénzmosás elleni törvény miatt, a fogadó banknál egy úgynevezett „FETF” dokumentumot kell kitölteni. 

Ennek a dokumentumnak a hiányában utaláskor zárolják az összeget.

Fontos!!! Az utalási megbízáson a megjegyzés rovatban pontosan fel kell tüntetni a fizetési célt (pl. ingatlan vásárlás), beleértve a társasház nevét és a vételi ingatlan adatait (pl. utca, házszám, lakás száma, akár helyrajzi adattal). 

Kapcsolat

Tel: +66 642 711 583

Elérhetőségeink még ITT

Friss hírek

Archívum

Ajánld barátaidnak, ismerőseidnek!

Kiemelt ingatlanjaink

Észak-Keleti Chaweng ház

Ár: 6,200,000THB
Észak-Keleti Chaweng ház

Balinéz stílusú luxus villa

Ár: 25,300,000THB
Balinéz stílusú luxus villa

Kiemelt ajánlataink befektetőknek

Bemutatótermi mustra az ingatlan szerződés aláírása előtt.

7 dolog, amire mindenképpen figyelj oda! Ha úgy döntesz hogy egy társasházban vagy lakásban szeretnél lakni, a szerződés aláírása előtt érdemes időpontot egyeztetned a bérbeadóval vagy eladóval egy Bemutatótermi megtekintésre.

12 tény, amit eddig (talán) még nem tudtál Thaiföldről!

Ha még sosem jártál Thaiföldön, valószínűleg akkor is tudod, hogy az országnak a világ egyik legszebb tengerpartja, legbarátságosabb emberei és ínycsiklandó konyhája van.

Bár ezek már önmagukban bőven elegendőek ahhoz, hogy meggyőzzenek téged arról, hogy látogass el Thaiföldre, de ha még mellette az ingatlanok is érdekelnek, akkor az hab a tortán.

Milyen iskolába járjon a gyerek Thaiföldön?

Ha Thaiföldön tervezel hosszabb időt eltölteni gyermekkel, akkor az oktatást érdemes jól körüljárni. A képzés színvonala, a tandíj költségei, az iskola elhelyezkedése és az oktatás nyelve mind olyan tényezők, amelyeket mind figyelembe kell venned!

Ajánlás barátainak, ismerőseinek

+ Részletes keresés

Modern marokkói stílusú villa

Ár : 18,500,000THB

Észak-Keleti Chaweng ház

Ár : 6,200,000THB

Balinéz stílusú luxus villa

Ár : 25,300,000THB