Körülmények, egészségügy, biztonság, oktatás, stb.

Az utóbbi néhány évben Thaiföld egyre népszerűbb turista- és akár letelepedési úti céllá vált, nemcsak lélegzetelállító természete és gazdag kultúrája miatt, hanem különleges kulináris kínálata és a nyugalmas életvitele miatt is. 

De amit a legtöbb ember utazóként ott lát, az nem minden esetben tükrözi a valóságot, a mindennapokat.

Épp ezért itt most pontokba szedve megismerheted a thaiföldi élet 10 legfontosabb jellemzőjét, hogy tisztább képet kaphass erről az országról.

1. 1970-1990 között Thaiföld monumentális gazdasági növekedésen ment keresztül, amely az országot olyan helyzetbe hozta, amelyben sok állampolgárának életkörülményeit javítani tudta.

Az egy főre jutó GDP az 1975-ös 863 dollárról 1985-re 1335 dollárra nőtt. (Ez 2021-ben már 7.233 USD volt.)

2. Egy réteg hatalmas előnyökhöz jutott Thaiföld gazdasági növekedéséből, a jólét nem oszlott el egyenlően, így a lakosság alsó 30 százaléka nehéz körülmények között él.

3. A 2000-es évek elejétől a kormányzat arra ösztönözte a thaiföldieket, hogy vegyenek fel hiteleket (pl. olyan programokkal, mint például az “Első autóm”).
De miután a háztartások eladósodása a 2010-es évek végére nagyon magas lettt, a kormány úgy döntött, hogy leállítja a programot.

 

thaiföldi ingatlanok élet

4. Az ország a gyorsan öregedő népesség miatt munkaerő hiánytól szenved. Erre válaszul a thaiföldi kormány a gyermekgondozási szolgáltatások támogatásával ösztönzi a nők munkaerő-piaci részvételét.

5. Thaiföldet biztonságos országnak tartják, ahol 47,7 % a bűnözési ráta.
Ez egy adott város vagy ország általános bűnözési szintjének becslése.

  • a 20-nál alacsonyabb bűnözési szint – nagyon alacsony 
  • a 20 és 40 közötti bűnözési szint – alacsony  
  •  a 40 és 60 közötti bűnözési szint – közepes 
  • a 60 és 80 közötti bűnözési szint – magas 
  • a 80-nál magasabb bűnözési szint – nagyon magas  

  A bűnözési ráta mellett a biztonság indexet is 0-100 között mérik, ami 2021-ben:
  Biztonság egyedül nappal: 81.17% –  Nagyon biztonságos

  Biztonságos egyedül éjszaka: 59.30 – Mérsékelt


  Néhány város indexe

  6. A szórakozás minden fajtája iránti roppant nagy a kereslet, így emiatt is, valamint az ország gazdasági, kulturális, történelmi és kereskedelmi központja miatt is, Bangkok a legdrágább város, ahol élni lehet, és a világ 100 legdrágább városa között van.

  7. Thaiföldön az év nagy részében rendkívül meleg az időjárásÁprilis a legmelegebb hónap, amikor az átlag hőmérséklet meghaladhatja a 30 Celsius-fokot. Májustól októberig az országban monszun szezon van, amelyet a különösen forró időjárás, de ezzel együtt heves esőzésekkel jár. Ezt érdemes megfontolnod, ha nem vagy felkészülve ezekre az életkörülményekre.

  8. Thaiföldet környezetvédelmi szempontból nem tartják élenjáró országnak. Ez   azután alakult ki, hogy az ország a mezőgazdasági gazdaságról áttért az iparosodott gazdaságra, ami megemelte a levegő szennyezettségét.

  9. Az ország oktatási rendszerében a gyermekek számára fakultatív az óvodai oktatás. Azonban magas azoknak a szülőknek az aránya, akik úgy döntenek, hogy csecsemőjüket bölcsődébe vagy óvodába íratják. Az országban minden gyermek számára kötelező a kilenc éves közoktatás.

  10. A thaiföldi közlekedés kissé kaotikusnak számít, Az autó a leggyakrabban használt közlekedési forma, ami tovább súlyosbítja a légszennyezés problémáját az országban.

  9. Az ország oktatási rendszerében a gyermekek számára fakultatív az óvodai oktatás. Azonban magas azoknak a szülőknek az aránya, akik úgy döntenek, hogy csecsemőjüket bölcsődébe vagy óvodába íratják. Az országban minden gyermek számára kötelező a kilenc éves közoktatás.

  10. A thaiföldi közlekedés kissé kaotikusnak számít, Az autó a leggyakrabban használt közlekedési forma, ami tovább súlyosbítja a légszennyezés problémáját az országban.Az utazási “Time index” 40 perc, ami az átlagos utazási időt jelenti egy irányba. 

  Mint minden ország esetében, ezek a tények Thaiföldön is azt mutatják, hogy az ott élésnek előnyei és hátrányai vannak. Vannak az országban olyan dolgok, amelyeket nem lehet egykönnyen helyrehozni (pl.  a vagyon egyenlőtlenségek), de például a légszennyezés és az ország biztonságának javítása hamarabb megoldható, és az erre való kormányzati és lakossági törekvés is egyre hangsúlyosabban jelenik meg a mindennapokban. 

  Ha Thaiföldre látogatnál vagy akár letelepednél, vagy az ingatlanpiaci lehetőségek érdekelnek, akkor lépj kapcsolatba velünk, akár emailen IDE KATTINTVA, akár közvetlenül ITT!