Thaiföld egy olyan ország, amely gyönyörű strandjairól, gazdag kultúrájáról és élénk gazdaságáról ismert. Az utóbbi években az ingatlanbefektetők körében is népszerű célponttá vált. A thaiföldi ingatlanpiacon történő befektetésnek számos előnye van, most ismerd meg a legfontosabb ötöt!

1. Erős és növekvő gazdaság
Thaiföld sokszínű gazdasággal rendelkezik, amelyet olyan iparágak mozgatnak, mint a turizmus, a feldolgozóipar és a mezőgazdaság. Az ország GDP-je az elmúlt években folyamatosan nőtt, és várhatóan a jövőben is növekedni fog. Ez az erős gazdasági növekedés kedvező környezetet teremt az ingatlanbefektetések számára, mivel megnövekedett keresletet eredményez a lakások és egyéb ingatlanok iránt.

2. A viszonylag alacsony ingatlanárak
Más népszerű ingatlanbefektetési célpontokkal, például Szingapúrral és Hongkonggal összehasonlítva Thaiföld megfizethetőbb ingatlan választékot kínál. Ez teszi vonzóvá a befektetők számára, hiszen az átlagos megtérülés is magasabb lehet a fentt emlłtett régiókéhoz képest.

3. Az ingatlanválaszték széles skálája
Akár nyaralót, akár bérleményt, akár nyugdíjas otthont keresel, Thaiföldön találsz számodra megfelelőt. Az országban többféle ingatlan típus létezik, beleértve a társasházakat, villákat és az egylakásos házakat. Számos különböző terület közül is választhatsz, beleértve a tengerparti zónákat, a városközpontokat és a vidéki területeket.

4. A kormány támogatja a külföldi befektetőket
A kormány számos támogató programot vezetett be, hogy ösztönözze a külföldi befektetéseket az ország ingatlanpiacán. Ezek közé tartozik az adókedvezmények biztosítása, az ingatlanvásárlásra vonatkozó egyszerűsített folyamatok és az ingatlanfejlesztési projektek támogatása.

Nézzük az adókedvezményeket!

  • Személyi jövedelemadó-mentesség a bérbeadásból származó jövedelem után.
  • Ez azt jelenti, hogy azok a külföldi befektetők, akik Thaiföldön bérbe adott ingatlanokkal rendelkeznek, megtarthatják az ingatlanukból származó teljes jövedelmet anélkül, hogy személyi jövedelemadót kellene fizetniük. Ez jelentős előny, amivel maximalizálni lehet a befektetés megtérülését.
  • Társasági adó alóli mentesség az ingatlanok értékesítéséből származó nyereségre.
    Ez azt jelenti, hogy azok a külföldi befektetők, akik Thaiföldön adják el ingatlanjukat, megtarthatják az eladásból származó teljes nyereséget anélkül, hogy társasági adót kellene fizetniük. Ez egy másik jelentős előny, ami növeli az elérhető hozam nagyságát.

Nézzük a támogató programokat!

  • A Befektetési Tanács (BOI) program
    Ez az ingatlanfejlesztési projektekhez nyújt támogatást. A BOI-program számos előnyt kínál a befektetőknek, többek között adómentességet, valamint az infrastruktúra és egyéb létesítmények fejlesztésének támogatását.
  • A One Stop Service (OSS) program.
  • Ez a program egyszerűsíti a thaiföldi ingatlanvásárlás folyamatát, megkönnyítve és hatékonyabbá téve azt a külföldi befektetők számára. Az OSS-program számos tevékenységhez nyújt támogatást, beleértve az ingatlan-nyilvántartásba vételt, a jogi és adótanácsadást, valamint az ingatlanfejlesztést.

5. Az ország erős ingatlan bérleti piaca

A növekvő gazdaság és a virágzó turisztikai ipar miatt Thaiföldön nagy a kereslet a bérbeadható ingatlanok iránt. Ez jó választássá teszi az országot azon befektetők számára, akik állandó jövedelmet szeretnének generálni ingatlanjukból. A thaiföldi bérleti piac is viszonylag stabil, a hosszú távú (5-10 éves) bérbeadás gyakori.

Thaiföld a világ minden tájáról érkező turisták kedvelt célpontja, és sok turista inkább bérel egy ingatlant thaiföldi tartózkodása alatt, minthogy szállodában szálljon meg. Ez erős piacot teremtett a bérelhető ingatlanok számára, különösen az olyan népszerű turisztikai célpontokban, mint Bangkok és a Thai-öböl szigetei.