Miért Thaiföldet válaszd?

Azért, mert Thaiföld Délkelet-Ázsia egyik legvirágzóbb gazdaságával rendelkezik. A nagy számú külföldi érdeklődés, az aktív nemzetközi kereskedelem és az erős, rohamléptekkel fejlődő infrastruktúra segítenek az országnak ebben. Bangkok – az ország fővárosa  – is folyamatosan növekszik. 

A kormány befektetés ösztönző adókedvezményekkel és infrastrukturális segítséggel ideális feltételeket teremt a fejlődéshez. Az infrastruktúra gyorsan javul, új ingatlanfejlesztések indultak, és a lakásárak növekednek, mivel a kormány és a magánbefektetők is támogatják ezeket..

Emellett Thaiföld az egyik legvonzóbb célpont a szabadúszó vállalkozó – a digitális nomádok – számára a világon, mert 

 • jó az internetkapcsolat,
 • kellemes, nyugalmas a környezet, az atmoszféra, és
 • a kényelmes életmód folytatható elfogadható áron. 

Phuket a világ 20 legnépszerűbb városa közé tartozik a digitális nomádok között.

A városi és a régiók közötti közlekedési hálózatok is bővülnek.  A bangkoki repülőtér létfontosságú nemzetközi átjáróként szolgál a nyugat és a keleti országok között.

Az ingatlanbefektetők és -vásárlók paradicsoma

Thaiföld népszerű „téli úti cél” is az európaiak számára, akik el akarnak menekülni hazájuk hűvös teleitből a napfényes tengerpartokra. Rengeteg turista utazik keresztül-kasul az országon, emiatt nagy a kereslet a szállodák iránt.

Az bérbeadásból elérhető magas hozam és az ingatlanértékek folyamatos emelkedése miatt a befektetési célú lakásvásárlás a népszerű thaiföldi turisztikai régiókban gyorsan megtérül.

A kényelmes komplexumokban lévő lakásoktól a városi házakig és luxus villákig Thaiföldön minden ízlésnek, igénynek és “pénztárcának” megfelelő szállás található.

Mi a helyzet a szakértelemmel?

Európai szakemberek az ország számos részén dolgoznak az ingatlanpiacon. A fejlesztők szívesen alkalmazzák őket, hogy ők kommunikáljanak a nemzetközi ügyfélkörrel. 

A szakemberek segítenek az ingatlanok bérbeadásában, és így a befektetőnek nem lesznek nyelvi nehézségei.

Az ingatlanügynökségek munkatársai teljes mértékben képesek kezelni egy ingatlant, így a külföldi vevő továbbra is pénzt kereshet anélkül, hogy el kellene hagynia az országát.

Milyen profit érhető el?

Az ingatlanok Thaiföldön jellemzően 8% körüli éves jövedelmet termelnek, ami passzív jövedelemként is kiváló.

A thai baht a világ egyik legstabilabb valutája.


Például 1 US dollár értéke 

 • 33,37 t bahtot ért 2010-ben, 
 • 30,15 bahtot ért 2019-ben,
 • 33,75 baht 2022-ben.

Phuket és Koh Samui Thaiföld és a világ két legnépszerűbb üdülőhelye. A szigeteken korlátozott mennyiségű építési terület áll rendelkezésre, és a környezetvédelmi szabályok is szigorúbbak. Ott például nem lehet különösen magas építményeket építeni. 

Ahogy nő a kereslet a bérlakások iránt, úgy nő az ingatlanok ára is. Ráadásul a lakások iránt egész évben nagy a kereslet.

A thaiföldi adószerkezet az egyik nagy előny egy ingatlanbefektetőnek!

Az adót lépcsőzetes skálán számítják ki, így ha kevesebb mint 300 000 bahtot keresel évente, akkor csak 5%-ot kell fizetned. Az ingatlanadók is rendkívül olcsók. Az adókulcs mindössze 0,03 százalék a 25 000 bahtig terjedő házárak esetében.

A külföldiek korlátozások nélkül vásárolhatnak ingatlant Thaiföldön, kivéve, hogy földet csak hosszú távú bérbeadásra lehet vásárolni. Házak és lakások egyszerűen bérelhetők vagy vásárolhatók.

Összefoglalva

A 7 ok, ami miatt Thaiföld csodálatos célpont az ingatlanbefektetésedhez:

 • Stabil gazdaságot találsz; 
 • Az éves nyereséged akár 8% is lehet; 
 • Egész évben számíthatsz bérleti díjbevételre; 
 • Alacsony adókkal  találkozol;
 • Egyszerűen tudsz ingatlant vásárolni;
 • Tapasztalt, megbízható ingatlan szakértőkkel működhetsz együtt; 
 • Megfizethetők az árak.