Hát, itt, ha esik, akkor esik.

 

Jellemzően, thaiföldön az időjárás előrejelzés pontos! Nincs olyan, hogy „holnap borongós, néhol szemerkélő eső, záporok, zihatarok várhatóak” 

Vitathatatlan, hogy egyes déli tartományokban ez komoly gondot okoz, de hát az emberek itt ebben élnek, és felvannak rá készülve. Esik, zuhog a monszum eső, de ettől az élet megy tovább. 

Vannak kirívó esetek, melyeket gyorsan orvosolják a hatóságok.

Ilyen például, hogy Phatthalung tartományban rengeteg krokodil farm/tenyésztő telep van. Innen látják el az éttermeket hússal és a krokodil csuka gyártókat Bangkokban… Az eláradozás idején ezek a szép jószágok kiszabadultak, és nemegyszer az út közepén találkoztunk hüllő barátunkkal.

Élni-élve hagyni

De, senki nem esik pánikba, úgy mint amikor kígyókkal és egyéb más „mérges” dologgal találkoznak. Kikerülik egymást, hisz alap buddhista elv az „élni-élve hagyni” 

Amint elmúltak az esőzések, lépte nyomon találkozhatunk hüllőkkel, kobrákkal, akik kijönnek a dzsungelből, kicsit sütkérezni. Nem a túristákat akarják megenni, simán, csak élni akarnak. Minap láttam én is, és mindenki simán, csak kikerülte, nem hajtott át rajta. Csak emberség, együtt élnek a természettel. 

thaiföldi esőzés az utcán
thaiföldi utca esőben
thaiföldi élet esőben

Az esős évszakot is félreértik az emberek. Naponta esik egy-egy órát, de aztán kisüt a nap! Az időjárás jelentések igen pontosak, tehát simán lehet programot tervezni.

Nem hittem el elsőre, mikor azt jelezték, hogy 17.00-kor zivatar lesz… Igaz késett 2 percet, de megjött… Tehát, esős évszakban is simán lehet leégni, barnulni a tengerparton!!!

Láttam naív osztrák párt, akik úgy gondolták, naptej nélkül is boldogulnak… Hát, egy nap a napon, öt nap vizes lepedőben.. Mint a rák, úgy megégtek..

Azt is megfigyeltem, jó tanács… hogy egy tengerparti vendéglő napozó teraszán sütkéreztem, láttam a sötét vihar fellegeket, de mindenki nyugodt volt. Én szívem szerint már pakoltam volna, de rám legyintettek… Pakolni akkor kell, ha a személyzet nekiáll össze pakolni… Akkor tuti jön a zuhi!!!

thaiföldi ingatlanok

Most viszont jön a vérszívó évszak… Szúnyogok délután 5-től sötédedésik… De, ez sem vészes!

Klímás szállásokat a vérszívók úgy utálják, mint Drakula a napfényt! Ha kimész a természetbe, szunyogriasztó spray ajánlott. Európai vér az import vér! A szúnyog sem hülye… Engem össze vissza szúrkálnak, thai feleségemet messzire elkerülik…

A cuki benne, hogy ha egyszer megcsíptek, utána minden ingerre vakaródzással reagálsz… de ez is beletartozik a Thai fillingbe! Igyál sok tonickot, abban van az ellenszer, főleg ha bővíted a tárhelyet vodkával…

A természet is megújul.

Minden virágba borul, friss mangók lógnak az út szélén, virágok ágaskodnak lépte nyomon. Oly virágok a vadonban, melyekért otthon ezreket kérnek. Ma egy lila virág szirmait szedtem kedvesemmel, amivel egy kókuszos édességet színezett… Nem dr.Otker.. természet és natur! Ezt át kell élni!!!

thaiföldi esős évszak
thaiföldi esőzések

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

← Vissza a blogbejegyzésekhez

Thaiföldi hangulatok

Kapcsolat

Tel: +66 642 711 583

Elérhetőségeink még ITT

Friss hírek

Archívum

Ajánld barátaidnak, ismerőseidnek!

Kiemelt ingatlanjaink

Észak-Keleti Chaweng ház

Ár: 6,200,000THB
Észak-Keleti Chaweng ház

Balinéz stílusú luxus villa

Ár: 25,300,000THB
Balinéz stílusú luxus villa

Ingatlan ajánlataink Koh Samuin

Ajánlás barátainak, ismerőseinek