7 dolog, amire mindenképpen figyelj oda!

Ha úgy döntesz hogy egy társasházban vagy lakásban szeretnél lakni, a szerződés aláírása előtt érdemes időpontot egyeztetned a bérbeadóval vagy eladóval egy Bemutatótermi megtekintésre. 

Mi az a Bemutatóterem? 

A Bemutatóterem (Showroom) egy olyan lakás, amelyet úgy rendeztek be, hogy az hasonlítson ahhoz, amilyet te kinéztél magadnak. A helyiségek elrendezése, a bútorok elhelyezése, a falak díszítése, a függönyök, padlóburkolatok és egyéb elemeket megtudd nézni, fel tudd mérni, hogy a döntést a valódi környezetét és hangulatát megismerése után hozhasd meg. 

A Bemutatótermeknek Thaiföldön 2 típusa van 

Condominium értékesítő iroda és bemutatóterem

Ez egy olyan lakás másolat, amelyet az eredetivel megegyezően építettek, a fal méretének megfelelően, ami magában foglalja a helyiség díszítését és az összes bútor elrendezését, hogy úgy nézzen ki, mint az igazi. 

Bemutatóterem társasházi lakások számára egy valódi társasházban. 

Ez ténylegesen a  társasházi épületében van. Ez a bemutatóterem egy lakás a sok közül. Ha megtetszik a dekoráció, és szeretnél abba beköltözni, akkor a megtekintés után legtöbbször meg is lehet állapodni rá. 

Bármilyen  szépen is berendezett, kiglancolt a Bemutatóterem, vannak olyan dolgok, amiket ellenőrizz a megtekintéskor.

1. Ne felejtsd el magaddal hozni a szobabeosztást! 

Természetesen a Bemutatóterem nagyon jól berendezett lesz, hogy szemléltesse például egy szoba dekorációját. De ne felejtsd el, hogy a fontos dolog a szobák tényleges alaprajza. A Bemutatótermeket gyakran úgy renddezik be, hogy nagyobbnak tűnjenek, mint amekkorák valójában. Például, hogy van-e sötét sarok vagy a fal hossza megegyezik-e, hogy fel tudj  készülni az átalakításra, ha te másképp szeretnéd.

2. Feltétlenül érdeklődj a felhasznált anyagokról. 

A szép anyagok gyönyörű hatást keltenek. Győződj meg azonban arról, hogy az anyag tartós, és nem okoz majd gondot a jövőben. Padlóburkolat, a falak festése, tapétázása, a vizes helyiségek, a konyha burkolatai. Lehetnek olyan megoldások, anyagválasztások, amelyek amelyek világosabbak és jobban néznek ki, jobb a hőállóságuk, szilárdságuk, stb.

3. Ellenőrizd a berendezések és bútorok minőségét! 

Szükség esetén ellenőrizheted, amikor például belépsz. Ilyen például az elektromos és villamos berendezések, bútorok (asztalok, szekrények, ágyak stb.), a lakást díszítő anyagok, a csempék illesztése, a konyhai elszívó zaja, stb.

4. Ellenőrizd a mennyezet magasságát!

Mivel a bemutatóterem magassága eltérhet a tényleges helyiségtől, a szemléltetés a dekoráció, a világítás és a berendezés miatt megtévesztő lehet. Ha a jövőben az adott lakás tulajdonosa szeretnél lenni, a legjobb, ha odafigyelsz, hogy később ne kelljen csalódnod.

5. Tekintsd át, hogy mit tudsz és mit nem tudsz bevenni a bérleti szerződésbe!

Amikor bérleti szerződést írsz alá, győződj meg róla, hogy azt kapod, amiért fizetsz, amikor beköltözöl az új társasházi lakásba. Különösen a készülékeket és berendezési tárgyakat, például hűtőszekrényeket, tűzhelyeket és különböző elektronikai készülékek, riasztó, csengő, kaputelefon, stb.

6. Ne szégyenlősködj, ellenőrizd nyugodtan a szoba méretét!

Ha még mindig bizonytalan vagy a szoba méretét illetően, pontosabb méréseket végezhetsz mérőszalaggal. Menj végig akkurátusan, hiszen az ár alapja a m2 ár ár, tehát nem mindegy, hogy mekkora terület után fizetsz.
De ha nem tetszik a bemutatótermi dekoráció, és inkább saját magad szeretnéd berendezni , akkor is hasznos ha tudod a méreteket a bútorokhoz, amelyekkel le szeretnéd cserélni a meglévőket.

7. Nézz a tükörbe a lehető legtávolabbról!

A Bemutatótermet sokszor tükrökkel díszítik, hogy a tér a valóságosnál nagyobbnak tűnjön. Előfordulhat, hogy az ingatlanközvetítő vagy a bérbeadó nem tudja pontosan megadni az összes szobaméretet. Sok üvegfelület beépítése, használata szintén növelheti a szoba érzékelt méretét és a kilátást. Figyelj oda ezekre is!