Repülővel vagy szárazföldön

2011. augusztus 11-től mindazok akik túristaként jönnek Thaiföldre, és nem haladja meg tartózkodásuk a 30 napot, mentesülnek a vízumkötelezettség alól.

Ez azokra vonatkozik akik légi határátkelőhelyen lépnek be Thaiföldre. Viszont akik szárazföldi átkelőhelyen érkeznek Thaiföldre, nekik 15 nap engedélyezett vízummentesen, vízumkötelezettség nélkül, beutazási vízummal. (ez egy pecsét az útlevélben).

A szárazföldi határátlépésnél maximum 4 alkalommal lehet 15 napra pecsétet kapni, utána túrista vizumot kell igényelni vagy a reptéren kell 30 napos beutazási pecsétet csináltatni.

 

Vízummentes beutazás turistaként
Határátkelés Tartózkodás Feltétel Hosszabbítás
Légi úton 30 nap
Tartózkodás lejártától
még
min. 6 hónapig érvényes útlevéllel
Max.: 7 nap,
1 alkalom
Díja: 
1.900 THB
Útlevél másolat 
Szárazföldön 15 nap
Fénykép (4×6)

Thaiföldre történő belépéskor mindenki győződjön meg arról, hogy az útlevélkezelő elhelyezte-e a beléptető pecsétet az útlevelében.

Ezt ugyanis az országból való távozáskor az illetékes hatóság ellenőrzi, és beléptető pecsét hiányában az utast – annak ellenére, hogy a mulasztást a thai hatóságok követték el – idegenrendészeti őrizetbe vehetik, és bírósági eljárást követően kitoloncolhatják az országból. 

Egy alkalommal, maximálisan 7 nappal lehet meghosszabbítani a vízummentes tartózkodást, de ezt is csak megfelelő indoklással. Ezt a thaiföldi Bevándorlási Hivatalban (Bangkok Immigration Bureau) lehet megtenni. Klikk ide a cím megtekintéséhez!

A hosszabbításhoz személyesen kell megjelenni, 1900 THB eljárási díjat ki kell fizetni, valamint útlevél másolatra és 4×6 cm fényképre is szükség van. 

Tovább tartózkodás miatt érdemes thaiföldi túrista vízumot igényelni otthon a Thaiföldi Királyság Budapesti Nagykövetségén, vagy Thaiföld szomszédos országaiban.

A beutazásnak alapvető feltétele az ország elhagyását követően még legalább 6 hónapig érvényes magyar útlevél.  

A Külügyminisztérium felhívja a magyar állampolgárok figyelmét, hogy tartózkodásuk, vízumuk meghosszabbításakor kizárólag az illetékes thaiföldi idegenrendészeti szervekhez forduljanak (Immigration Bureau). 

thaiföldi vízum

A 15 napos szárazföldi határátkelőnél kapott pecsétet érdemes szervezett módon csináltatni, a Visa Run szolgáltatással elhagyni az országot. Ennek a szolgáltatásnak az előnye, hogy nem szükséges vonattal vagy más módokon eljutni a határon saját magunk.

Ők biztosítják a buszokat amelyek célirányosan a határhoz viszik az embereket és mindent idejében és profin megszerveznek. Ha például Bangkokból a Kambodzsai határhoz megyünk a pecsétért, akkor reggel indulunk és délután 4-5 óra körül már vissza is érünk Bangkokba.

Ajánlás barátainak, ismerőseinek

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

← Vissza a blogbejegyzésekhez

Thaiföldi hangulatok

Ajánlás barátainak, ismerőseinek

Kapcsolat

Tel: +66 642 711 583

Elérhetőségeink még ITT

Friss hírek

Archívum

Ajánld barátaidnak, ismerőseidnek!

Kiemelt ingatlanjaink

Észak-Keleti Chaweng ház

Ár: 6,200,000THB
Észak-Keleti Chaweng ház

Balinéz stílusú luxus villa

Ár: 25,300,000THB
Balinéz stílusú luxus villa

Ingatlan ajánlataink Koh Samuin