Nos, a vírus helyzet sajnos változatlan! 🙁 

Thaiföldön, így itt Koh Samuin is folyamatban vannak a megszorító intézkedések, bár korántsem olyan szigorral, mint Európában. Azonban a fertőtlenítés és a maszk használata ugyanúgy része a mindennapjainknak, mint a világon bárhol.

thaiföld covid statisztika

A statisztikák félelmetesen eltérőek!

Itt a konkrét covid betegeket regisztrálják, ami egy 70 milliós országban is töredéke az otthoni adatoknak. 

A WHO elnöke, Tedros Adhanom Ghebreyesus szerint sok ország vehetne példát Thaiföldről a koronavírus elleni küzdelemben, ugyanis itt példaértékűen szorították vissza a vírust – számol be róla a MarketWatch.

Persze a kiskapuk megvannak… 

Az egyik ilyen intézkedés, hogy a vendéglátásban tilos a cigaretta és alkohol értékesítése. Ennek következtében a még valahogy nyitva tartó bárok is sorra zárnak be.

Minap pizzériában voltam, ahol sört is rendeltem. A felszolgáló figyelmeztetett, hogyha a hatóság meglátja a sörösüveget, akkor bezárják a vendéglőt. Ezért kávés bögrében szolgálta fel a pizzám mellé a söröcskémet! 🙂

Azért rendőrség igen szigorúan veszi a vírus miatti szabályok betartását, pl. a maszk használatát.

Akit elkapnak maszk nélkül, az 30 ezer THB bírságra számíthat! (Ez most úgy kb. 300 ezer forint.) 

Mondjuk, ez a szabályozás megint az ingatlanpiaci helyzetet segíti: könnyű akár nagy multú éttermeket vagy szálláshelyeket olcsón megszerezni!!!

thaiföld covid police 2
thaiföld covid alkohol
thaiföld covid POLICE

Külföldi esetében ez kellemetlenebb, mivel a bírság megfizetéséig nem tudja elhagyni a szigetet, Thaiföldet.

Aztán ha lejár a vízum, akkor kiutasítják, de amíg nem fizet, élvezheti a thai fogdák vendégszeretetét!!! Erre figyelni kell!!! 

Bár a külföldiekkel szemben egyébként nagyon toleránsak az intézkedők, kivével, ha nagyszájú az illető! (Javaslom, hogy ne hőzöngjünk!!!)

A rendőrök nem beszélnek sem magyarul, sem angolul! De levágják nagy pénzzel a botrányos embereket!!! És mindenképpen intézkednek…

Egy kis kitérő… 

 

Nagyon kedves dolog, hogy mivel a turisták elmaradása miatt sokan váltak munkanélkülivé, az emberek segítenek egymáson! 

Reggelente az út szélére élelmiszer csomagokat raknak ki. Rizst, tojást, ásványvizet, az éttermek pedig főznek hajnalban a hűtőből (semmit nem dobnak ki!), és szintén kirakják az üzletük elé.

Aki rászorul, elveszi azt a mennyiséget, amelyre szüksége van – megjegyzem, nem jönnek mikrobuszok, hogy felpakolják az ingyen ételt… -, hagynak a másik rászorulónak is! 

thaiföld ételadomány covid

Ez a Buddhista szemlélet és életvitel!!!

Nagyon szívszorító, de egyben oly szép és megható!

Thaiföld covid 2021 adakozás

Ez Thaiföld íze-borsa, a mosoly országa!!!

Nagyon fontos tudni, hogy naponta változnak a szabályozások! Érdemes mindenképpen érdeklődni a Bangkoki konzulátuson, illetve a www.thaiingatlan.hu weboldalon, ahol teljeskörű információt és segítséget kapsz!

Kiemelt ajánlataink befektetőknek

Nyugdíjasoknak

Luxus otthon

Kutatásunk és piaci felmérésünk azt mutatja, hogy egész Thaiföldön nagyon kevés ilyen nyugdíjas otthon van, de Koh Samui-n egyelőre egyetlen egy sincs.

A mi jelenlegi szállodai létesítményeink viszont már most is alkalmasak ilyen otthon üzemeltetéséhez.

thaiföldi ingatlan befektetés apartmanok

Családoknak

Elegáns rezidenciák

Magas színvonalon berendezett luxus villák, mellyek a Thai-öbölre , és/vagy a parkosított saját kertekre néznek. 

Az okos-otthon technológiának köszönhetően, mindig kényelmet, biztonságot, energiahatékonyságot, és kényelmet nyújt, függetlenül attól, hogy valaki otthon van-e.   

Koh Samui luxus residence0
Ajánlás barátainak, ismerőseinek