Érdemes biztosítást kötni

Minden megfontolt ember aki távol-keletre utazik, köt balesetbiztosítást. Nem egy nagy összeg, de érdemes! 

Aki nagyon fóbiás, az még be is oltathatja magát mindenféle trópusi betegség ellen, de hacsak nem kötelező, akkor legtöbbször nem érdemes. Annyi itt a friss gyümölcs, hogy annál jobb ellenanyagra nincs szükség!

thaiföld utazási biztosítás

Tudomásul kell venni, hogy mivel a trópusokon vagyunk, itt minden étel friss, hiszen ilyen környezetben ételt tárolni szinte lehetetlen.

A megbetegedések, gyomorrontások többségét magunk okozzuk azzal, hogy – jó szokás szerint -, ami megmarad, azt elvitelre kérjük. Nos, ezek a maradékok pikk-pakk baci gazdák lesznek…

És ha ezeket megesszük, akkor legtöbbször mehetünk kórházba, ami minimum 2 éjszaka.

A másik leggyakoribb ok, ami miatt kórházban köthetünk ki, az legtöbbször közlekedési baleset. Bátran mondhatom hogy ez kaotikus és jobboldali közlekedés eredménye. 

A helyiek bárkinek adnak bérbe motorkerékpárt, autót, egy fényképes könyvtári igazolvány is elég hozzá, hiszen a felelősség a bérlőnél van. (Ha a bérlő okozza a balesetet, akkor azt bizony nagyon megbüntetik. Amíg ezt a büntetést nem fizeti meg, addig nem tudja elhagyni Thaiföldet.) 

thaiföldi közlekedés

Ha pedig megsérülünk, és szükséges a kórházi ellátás, akkor jó ha tisztában vagyunk a biztosítás menetével.

Sokan meglepődnek olyankor, mikor a kórházban számlát kapnak, és azt ki kell fizetniük a helyszínen, mondván, a számla ellenértékét majd igényelje vissza a biztosítójától. Tehát olyan biztosítónál érdemes biztosítást kötni, amelyik szerződéses partnere a helyi kórháznak. 

thaiföld orvosi ellátás

Itt a betegszállítónak is meg kell mondanunk, hogy melyik kórházba vigyen, mivel ezek a cégek, mint egy amerikai filmben, versengenek a „hullajelöltekért”, így oda viszik a sérültet, ahonnan több jattot kapnak. A kórházak szintén “turista-vadászok”. Imádják balesetes turistákat. 

A kórházi ellátás rendkívül jó, ha van jó biztosításod vagy sok pénzed. Tán még jobb is mint egy hotelban, de nagyon drága! 

Egy éjszaka ára 18 ezer THB (180 ezer forint), plusz az ellátás. Hamar milliós számla gyűlhet össze. Persze nem minden eset ilyen, de könnyen előfordulhat.

A másik, a közkórházi ellátás, szintén fizetős, de olcsó, ha nincs biztosításod. No, ott nincs légkondi és nincs privát szféra! Sok esetben a folyosón egy matracon helyezik el a pórul járt beteget… Senkinek nem kívánom!!!

És akkor most jön a feketeleves: ha nem tudsz fizetni, akkor – mint minden más hasonló esetben – amíg tartozásod van, az országot nem tudod elhagyni! 

Ja, és itt még létezik az „adósok börtöne”. Amíg nem fizetsz, addig dolgozol a kőbányában!

Íme, egy példa, amiből okulni érdemes

Amennyiben halálos kimenetelű baleset történik, akkor az elhunyt családját és az államot is kárpótolni kell. (Tudni kell, hogy itt mindig a thai félnek van igaza!)
Ez a kárpótlás 4 millió THB-től (40 millió forint) indul és a határ a csillagos ég. A börtönt úgy lehet elkerülni, ha a család megbocsájt, és elfogadja, majd megkapja a kártérítést.

Amennyiben a nem halálos balesetet ittas vagy bódult állapotban okozta valaki, akkor azért többnyire börtön a vége, de minimum az, hogy a patológián kell dolgozni segédként, hogy a vétkes okuljon abból, amit tett! 

Tudom, furcsán hangzik, de komoly nevelési rendszer van itt életben. A thai börtönök nem igazán turistaparadicsomok. 

Tehát, nagyon vigyázzunk magunkra, Ha piásan, akkor inkább taxival!
És jó előre tájékozódjunk arról, hogy mire és hogyan vonatkozik a biztosításunk! 

Thaiföldi hangulatok

Kapcsolat

Tel: +66 642 711 583

Elérhetőségeink még ITT

Friss hírek

Archívum

Ajánld barátaidnak, ismerőseidnek!

Kiemelt ingatlanjaink

Észak-Keleti Chaweng ház

Ár: 6,200,000THB
Észak-Keleti Chaweng ház

Balinéz stílusú luxus villa

Ár: 25,300,000THB
Balinéz stílusú luxus villa
Ajánlás barátainak, ismerőseinek

Ingatlan ajánlataink Koh Samuin

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

← Vissza a blogbejegyzésekhez