Két megoldás létezik, ha a bérleti díj bevétel és az élet élvezete maximalizálására törekszel.

Fejlesztői bérbeadási menedzsment program

Egy egy általában társasházaknál, lakóparkokban működtetett szolgáltatás, ahol az ingatlanokat eleve egy bérbeadási menedzsment programmal együtt kínálják. Egyablakos szolgáltatás, amely lehetővé teszi számodra, hogy minden naptári évben 30-90 nap időtartamra személyes használhasd az ingatlanodat.

Lényegében ezek a projektek úgy működnek, mint az üdülőhelyek, ahol az üzemeltető és a tulajdonosok az optimális kihasználtság előnyeit élvezik.

Külső ingatlan menedzselés

Ha az évi 30-90 nap nem elegendő, vagy inkább többször, hosszabb- rövidebb ideig szeretnéd használni az ingatlant, akkor lehet előnyös számodra a külső ingatlan menedzselés.  Az ilyen cégek ugyanúgy kezelik az ingatlant mint a fent leírt fejlesztői programot kínálók, de egyrészt nagyobb a rugalmasságod van a használatban, és olyan ingatlanoknál is igényelheted, amelyeknél nincs bérbeadási menedzsment program.

Hogyan működik az ingatlan menedzselés, ingatlankezelés?

Bármelyik formát is működteted a fentiek közül, mindkét esetben ugyanarra a szolgáltatásra számíthatsz, mert a közös vagyon kezelése az ingatlan menedzsment cég elsődleges feladatai közé tartozik.

A menedzsment munkája itt a megfelelő környezet ápolása, a vonzó életkörülmények hosszú távú fenntartása és a közös terület minőségének megőrzése. 

Az alap elvégzendő feladatok a következők:

  • Az ingatlan és a közös terület gondozása
  • Az ingatlan rendszereinek karbantartási munkálatainak irányítása, felügyelete
  • Az ingatlant körülvevő terület kezelése.
  • A tűzbiztonság és a vészhelyzetek kezelése
  • A biztonsági fenntartása
  • A hulladék kezelése
  • A kártevők elleni védekezés és megelőzés
  • A létesítmények és az uszoda kezelése
  • A parkolóhelyek kezelése és karbantartása 

A fenti 9 feladat nem fedi le a thaiföldi ingatlankezelés teljes skáláját, mert az ide tartozik még a bérleti díjaknak, a közös költségeknek a beszedés, a tartalékalap feltöltése, és a társasháznak vagy  ingatlannak, mint jogi személynek a gazdálkodási költségvetésének kezelése. 

Ezeket a részleteket – pl. az igényed szerinti ingatlan használatot, a bérleti díjak bezsedését, kezelését vagy utalását, valamint a helyi adottságokból adódó egyéb feladatokat a szolgáltatási szerződésben tudod rögzíteni.

Miért érdemes Thaiföldön “életmód befektetést” indítani?

A thaiföldi gazdaság továbbra is erősödik, részben a közvetlen külföldi befektetéseknek is. köszönhetően. Az ázsiai és óceániai régiókban az ingatlanok kockázatának diverzifikálása felé mutató globális tendencia segíti ezt, szinte katalizátorként szolgál.

Thaiföld földrajzi elhelyezkedése Délkelet-Ázsia közepén elősegíti az üzleti lehetőségeket a környező országokkal, és világszerte az egyik legjelentősebb turisztikai célpontként pozícionálja magát.  

Emellet a thaiföldi befektetési előnyök az alábbi 5 fő pontban is összefoglalhatók:

1. Globális rangsor – Bangkok a világ nagyvárosai közül az egyik első számú célpont. Thaiföld Ázsia kapujaként szolgál a külföldi befektetők számára, mint Dél-kelet Ázsia második legnagyobb gazdasága

2. Gazdasági kilátások – A gazdasági növekedés nem csak Thaiföldre, hanem a régió egészére vonatkozik. A turisztikai ágazat bővülése gondoskodik a GDP várható 4%-os növekedéséről.

3. Turizmus – Thaiföld csak 2018-ban több mint 38,27 millió látogatót vonzott, akik közel 2 billió THB-t öntöttek a thaiföldi gazdaságba (8%-kal többet, mint az előző évben). A 2023-as évben ennek a nagyságrendnek az elérésre lehet számítani.

4. Politikai támogatás – A kormány kiemelten kezeli a külföldi befektetési politikát, mivel néhány külföldi tulajdonú vállalkozás mostantól jogosult a Thaiföldi Befektetési Tanácsnál (BOI) való bejegyzésre, ami több vállalkozást vonz a régióba.

5. Infrastruktúra – A több mint 70 millió fős lakossággal és további több mint 20 millió turistával a kormány elindította a Thaiföld 4.0 programot: Ebben 45 milliárd USD befektetésével kívánja támogatni és felgyorsítani a gazdasági növekedést. A beruházás a repülőterekbe, vasutakba, tengeri kikötőkbe és autópályákba történik. Az Ázsia kapujának tekintett infrastruktúra a világ lakosságának több mint felét fogja összekötni.