Eléggé autentikus, „Thai” jellegű minden.

 

Persze, ez Thaiföld! Milyen is legyen…

Az ide látogatók a thaiföldi árakat nézve, és a békét, nyugalmat keresik!

Nos, azt itt megtalálják.

Gasztronómiai szempontból el kell különíteni a Thai és más nemzetek, turisták által igényelt szolgáltatásokat.

Az árak itt is mint a „Balatonon”, változnak. A „hátizsákos turisták, inkább az utcai árusoknál táplálkoznak. Ezt egy napra meg lehet úszni, bőséges táplálékkal, úgy 100-tól 1000 Thb-ig (1000-10 ezer forint) Persze, ők spórolnak az esti bulira, ahol egy kicsit bele kell kóstolni a helyi italok, sörök világába…

Megjegyzem, sokszor láttam, hogy inkább nem esznek, de este buliiii!

Akik szolidabbak, azok, vagy a hotelben, (mivel minden hotel, fél, vagy teljes ellátással köthető le)  vagy élőzenés éttermekben vacsoráznak, aztán uzsgyi az éjszakába!

Na, ez nem az olcsó kategória, helyi szemmel nézve. Ez pontosan megegyezik a hazai árakkal, ne álmodjon senki, itt felébred. A különbség csak az, hogy itt valódi ausztrál bélszínt kapsz, frisset, nem úgy mint a belvárosi, boksz-bajnokunk ausztrál steak házában. (persze, itt annak a töredékéért kapod azt a marhát, ami tegnap még békésen legelt az ausztrál vadonban) Az akciós thaiföldi utak nagyon jók, mert olcsók és többet tud költeni az utazó kajára.

Higgyétek el, az utcákon, főleg esti órákban terjengő illatoknak nem lehet ellenállni!

Sokan tartanak a fertőzések lehetőségétől. Oltják magukat minden sz@rral, semmi értelme! Itt élek évek óta, még soha semmi fertőzésem nem volt! Persze aki az éjszakában keresi „párját”, az más eset! Szép csomagot vihet magával… Mondjuk a vámon az nem tűnik fel… csak az asszonynak odahaza…

Ősi mondás, és erre érdemes figyelni:

Thaiföldön 150 centiméter felett, minden nő, férfi!

Reggel ne lepődj meg, ha fel van hajtva a wc deszka, és a popsidat sem a thai chili marja!

Bocs a kis kitérőért, de nem hagyhattam ki! Erről részletesebben a facebook oldalon tudsz kérdezni…

Nos:

Minden friss alapanyagból készül, hisz a helyiek is kényesek a frissességre! Hajnalban megyünk piacra, mikor a halászok visszaérkeznek az éjszakai portyáról. Ennél frissebb, egészségesebb nincs a világon! Az éttermek szakácsai, szintén ekkor vásárolnak….

Mondjuk, a Kínai éttermekkel kapcsolatban, a helyieknek is vannak fenntartásaik.. Sok a kóbor kutya, amit, mint tudjuk, csirkének is eladhatják. ….

Tehát, maradjunk a helyi kosztnál! Ha valaki hazai ízekre vágyik, van minden! Burger King, Mc Donalds, pizzériák, és még sorolhatnám!

Egy szónak is száz a vége, ha idelátogatsz, edd végig a Thai étlapokat, a cury számtalan változatát, a tengeri bizgentyűk, sokszor nem ismert faját. Nem bánod meg!

Apró példa az én ízlésvilágomból. Eléggé korlátozott, mert halat nem eszek! Hónapokig ettem a Pak-pen” nevű kacsasültet. Isteni volt. Mondjuk azóta is fogyasztom.. De ez az a része a kacsának, amit otthon a kutyának dobjuk…

Ez a sült kacsacsőr, félbevágva, igen ízletes húsanyaggal, ami nem más mint a kacsa nyelve…

Egy darabig, mikor kiderült, mit eszek, hónapokig rá sem bírtam nézni… Na, de ma!!! Már Kívánom!

És akkor nem beszélek a hangya-tojásos levesről.. Ezt a vendégeimnek szoktam rendelni. Úgy néz ki, mintha a levesben rizs szemecskék úsznának…. Azok a rizsszemek, bizony bitang nagyméretű hangya lárvák…. Imádják!

A másik a béka. Sok fortélya van az elkészítésének. Ezt is meg szoktam etetni vendégeimmel, azt hitték, csirke… Jobb, ha maradnak ebben a tudatban…

Sok-sok érdekes étel van, meg kell ízlelni őket! Sertés vékonybél kisütve, jujj… sorolhatnám!

Ha ide látogatsz, próbálj ki mindent!!!

Nagymama azt mondta, hogy a sz@ar is finom, ha jól van elkészítve!!

Csak gyere, nem akarsz többé hazamenni! Hangya ide, kacsacsőr oda, béka a nyelőcsőben, ami mozog az itt táplálék! És igen finom!!!

Úgyhogy, ha jössz, csak lassan mozogj, élvezd az életet! Ma táplálék csúcsán vagy, holnap te lehetsz a táplálék!

Thaiföld a te álomországod!

Bele kell kóstolni!!!