Üdvözlök mindenkit!

Egy-két gondolatot szeretnék megosztani veletek, melyekre a hozzászólásaitok ihlettek.

Mint látjátok, a Thai Ingatlan csapatának nevében nem reflektáltunk a bejegyzésekre, hisz semmi értelme sem lenne. 

Mi minden bejegyzésnek örülünk, szívesen olvasgatjuk. Bár a bejegyzések zöme nem teljesen tükrözi az ingatlanpiac helyzetét.

Többen csak „olvasták, hallották, mondták” alapon alkotnak képet, avagy véleményt, mások Itt élnek és relevánsabb képet látnak, tapasztalnak saját bőrükön, és azt kommunikálják egészséges vitán keresztül. Ez így van jól! Ezekből a kis „szösszenetekből” mi tanulunk. Tőletek tudjuk meg, első kézből, hogy mi aggaszt, érdekel benneteket.

Igen! A thaiföldi ingatlanvásárlás bonyolultnak tűnik, bár nem az.

A föld valóban a thaioké! Nincs apelláta, az nem eladó!

A rajta lévő felépítmény, az más tészta. Az lehet bárkié. Felvetődik a kérdés, hogy mi van, ha a föld tulaja beadja az unalmast. Vihetem a hátam a hátamon? És itt jönnek a jogszerű és törvényes praktikák. Szövevényes, de egyszerű és könnyen értelmezhető. 

Magánszemélyként házat vehetsz, a földterületet 3×30 évre bérled. Minden jog továbbadható. Számos biztonságot teremtő mellékszerződés lehet egy ügylet hátterében, mely mindig az adott esetnek a paraméterein múlik.

Cégesen vásárolni hasonlóképpen lehet, ott 51-49%-os arányban osztoznak a tulajok, többségében a thai. Persze már vannak vegyes vállalatok, külföldi tulajdonú vállalatok, és még sorolhatnám.

A felállás azonos, a kisebbségi tulajdonos apportálja a vételi tőkét, majd mint tulajdonos a saját cégétől bérli vissza a földterületet. A többségi tulajdonos jogkörét, változtatásának a jogát Te, a kisebbségi tulajdonos tudod gyakorolni. Nem egy esetben megtörtént, hogy az itt invesztáló thai társat (asszonyt-embert) talált, és máris kis változtatással családi befektetéssé vált minden.

Magánszemélyeknek adott a lehetőség ún. combó, vagyis nagyobb lakóparkban, komplexumban elhelyezkedő apartmant vásárolni. Ezt úgy kell elképzelni, mit otthon az „osztatlan közös tulajdont”. Csak az útlevél kell hozzá, a vételár és tiéd az ingatlan.

Minden esetben szerepelsz a tulajdonlapon, nyilvántartásokban.

Minden vételi típus további jogokkal ruház fel: vízum, munkavállalási engedély, bankszámla, és még sorolhatnám.

Vételi szándék esetén tehát mindenkinek érdemes mélyebben beleásnia magát.

Egyrészt a www.thaiingatlan.hu oldalon minden le van írva! 

Érdemes jogásszal konzultálni, több nyelven beszélnek! Ingyen adnak felvilágosítást. Mindegyiknek van online alkalmazása, Line, WhatsApp, ingyenes hívás és releváns információk, nem Google, ami nem teljeskörű.

Minket is hívhattok bizalommal, minden kérdéssel! A kontaktok között bárki áll rendelkezésetekre.

Utószó: Koh Samui szigetén épült és épülő gyönyörű ingatlanokat nem a helyiek lakják, tulajdonolják, hasznosítják! Vajon miért?