Az egyik legfontosabb dolog, amit ellenőrizz bármilyen ingatlanvásárlás vagy befektetés esetén!

A thaiföldi kormány 2006-ban hozta létre Koh Samui területrendezési szabályait, hogy megfelelően tudja kezelni és fenntartani a növekvő Koh Samui ingatlanpiacot. Az alábbi térképen a különböző övezeteket láthatod, ahol szabályozzák azt, hogy hol és mit lehet építeni.

Koh Samui szigetére bizonyos föld- és építési szabályok vonatkoznak, amelyek célja a természeti környezet védelme és a fenntarthatóság előmozdítása. A sziget jövőjének védelmét szolgáló intézkedéseket a B.E. 2522 (1979)** építésügyi törvény és a B.E. 2518 (1975)** város- és településrendezési törvény biztosítja.

A tengerparttól való távolságokra vonatkozó előírások az építésfelügyeleti törvény részét képezik, amelyek leírják, hogy mit lehet építeni az óceán közelében. A város- és településrendezési törvény területeket vagy övezeteket jelöl ki telek- és építési célokra. 

Koh Samui építési szabályzata szabályozza az építmények magasságát és területét a parttól való távolság függvényében. 

További környezetvédelmi előírások tartalmazzák a tervezési tényezők szabályozását, amelyek a tengerszint feletti magasságon és a földterület lejtésén alapulnak, amelyen az épület áll. Az építkezést és az építést szabályozó egyéb törvények közé tartozik többek között az erdőtörvény és a természetvédelmi törvény

Koh Samui

Ezeket a jogszabályokat be kell tartani, ha Koh Samui területén építkezésbe kívánnak kezdeni egy földterületen.

Ezért bármilyen építkezés megkezdése előtt építési engedélyt kell kérni a Koh Samui-i helyi földhivatalnál. Ha az építési és környezetvédelmi előírásokat betartják, akkor az engedélyt kiadják. Ilyen engedélyre akkor van szükség, ha üres telken az alapoktól kezdve építkeznek, valamint ha jelentősen módosítják a meglévő építményeket.

EZT AZ ENGEDÉLYT MINDEN ESETBEN KÉRD, HA INGATLAN ÜGYLETBEN VESZEL RÉSZT!

Koh Samui sziget

Az építési terv részeként bizonyos dolgokat figyelembe kell venni, amelyek biztosítják az irányelvek betartását.

Például, hogy milyen közel lesz az építmény a tengerparttól, milyen lejtésszöget mér a telkének lejtése, és a telek magassága a tengerszinthez viszonyítva.   

Bár az előírásokat a város vagy település határozza meg, ahol az építkezés zajlik, a strand pontos meghatározása többféleképpen értelmezhető, ezért az a helyi hatóságok mérlegelési jogkörébe tartozik.