Miért lesz ez jó neked?

Új adókedvezmény lépett életbe a földterületekre és épületekre vonatkozóan. 

Thaiföld királyi rendelettel hivatalosan is csökkentette a 2023-ban esedékes föld- és építményadót. 

Pontosan mi  is csökkent jelentősen?

A föld- és építményadó csökkentéséről szóló (3. számú) B.E. 2566 (2023) királyi rendelet, amelyet 2023. március 19-én hirdettek ki és tettek közzé, és amely a következő napon lépett hatályba.

15%-kal csökkenti a 2023-ban fizetendő föld- és építményadót bizonyos ingatlan típusok esetében. 

Milyen hatása várható ennek az ingatlanpiacon?

A thaiföldi ingatlanokra és építményekre vonatkozó új adókedvezmény várhatóan fellendíti az ingatlanpiacot. 

Nem véletlenül, hiszen korábban az átruházási díj a telek becsült értékének 2%-a volt, a jelzálogdíj pedig szintén a hitelösszeg 2%-a. 

Ez is lecsökken most 0,01%-ra! 

  • Ez az eddiginél sokkal több embert fog arra ösztönözni, hogy ingatlanokkal foglalkozzon, mivel az ingatlanvásárlás költségei jelentősen csökkennek
  • Ez fellendítheti a keresletet, ami rövid távon az ingatlanárak emelkedését eredményezheti.
  • Az adócsökkentés továbbá egyszerűbbé teszi az első vásárlók számára a piacra lépést, ami potenciálisan ösztönözheti az eladásokat a piac alsó szegmensében. 

Összességében az új adócsökkentés várhatóan fokozza a thaiföldi ingatlanpiac aktivitását, és a vevők számára ésszerűbbé teszi az ingatlan vásárlást. 

Hogyan hathat ez rád, ha ingatlan vásárlást tervezel Thaiföldön?

A thaiföldi telek- és építményadó csökkenése előnyös lehet a thaiföldi ingatlan befektetések iránt érdeklődő külföldi vásárlók számára, különösen azoknak, akik a piac magasabb kategóriáiban kívánnak tevékenykedni.

Habár a külföldi vevők Thaiföldön extra adóknak és korlátozásoknak vannak kitéve,,  és szigorúbb feltételeknek a tulajdonjogra bizonyos ágazatokban. 

E nehézségek ellenére az adócsökkentés miatti olcsóbb ingatlanvásárlási költségek segíthetnek ellensúlyozni a fizetendő extra adók és díjak egy részét. 

Továbbá a thaiföldi ingatlanpiac nagyobb aktivitása több üzleti lehetőséget és jobb befektetési hozamot eredményezhet a külföldieknek, így neked is.


Keress bennünket, mert mi ott élünk, így a helyismeretünk és a piaci viszonyokban való naprakészségünk további előnyöket jelenthet a számodra!

Kattints IDE!