A saját privát paradicsomodat keresed? Akkor Thaiföld ideális ország egy ingatlanbefektetéshez a gyönyörű strandjai, kristálytiszta vízi útjai és trópusi környezete miatt.

Bevezetés

Thaiföld mindig is népszerű turisztikai és befektetési célpont volt. Az ország változatos ingatlan választékot kínál, a tengerparti luxusvilláktól a nyüzsgő városokban található olcsó társasházakig. Thaiföld színes kultúrájával és kedves embereivel vonzó alternatíva azok számára, akik ingatlanbefektetést szeretnének eszközölni.

Thaiföld ingatlan ipara az elmúlt években folyamatosan bővült. Az árak drasztikusan emelkedtek, és a vásárlóknak ma már több lehetősége van, mint valaha.  Ebben az útmutatóban összefoglalva megtalálod mindazt, amit jó ha tudsz a thaiföldi ingatlanpiacról, és mit érdemes átgondolnod, mielőtt befektetsz.

Megfontolandó szempontok

Van néhány alapvető szempont, amelyet figyelembe kell venned, mielőtt thaiföldi ingatlanba fektetsz.

Az első és legfontosabb, hogy fel kell állítanod egy költségvetést. A thaiföldi ingatlanárak nagyban eltérnek a helyszíntől és az ingatlan fajtájától függően. Azt is fel kell mérned, hogy milyen típusú ingatlant szeretnél: házat, lakást vagy villát?

Egy másik fontos szempont a vonatkozó törvények megismerése. Thaiföldön a földhivatal szabályozza az ingatlan ügyeket, és a befektetés előtt meg kell ismerned és értened a jogi eljárást. Vedd figyelembe a thaiföldi ingatlanvásárlás adózási következményeit és költségeit is.

Végül, ha ingatlan vásárláson gondolkodszThaiföldön, tisztában kell lenned a kulturális különbségekkel. A külföldi vásárlók számára az ország számos aspektusa ismeretlen lehet, beleértve a nyelvet és a kultúrát is. Mielőtt Thaiföldön ingatlanba fektetnél, feltétlenül meg kell ismerned a helyi kultúrát és szokásokat.

Ár  – Mennyibe kerül az ingatlan Thaiföldön?

A thaiföldi ingatlanok ára nagymértékben függ az elhelyezkedéstől és az ingatlan típusától. Általánosságban elmondható, hogy egy szerényebb társasházi lakást már kb. 50 000 USD áron meg lehet venni, de egy tengerparti villáért akár 1-2 millió USD összeget is le kell perkálni.

A vételáron felül figyelembe kell venned egyéb díjakat, például adókat, jogi- és karbantartási költségeket is. Mielőtt thaiföldi ingatlanba fektetnél, kritikusan fontos megvizsgálni ezeket a költségeket.

Milyen típusú ingatlanok vannak Thaiföldön?

Az ingatlanok széles választéka érhető el Thaiföldön. A társasházak a legnépszerűbb és általában a leggazdaságosabb alternatíva. 

A házak, amelyek a kis bungalóktól a luxusvillákig terjedhetnek, szintén népszerű alternatívát jelentenek. 

Kereskedelmi ingatlanok, például irodaházak és kiskereskedelmi területek is rendelkezésre állnak.

Thaiföld a hagyományos ingatlanok mellett számos zöld ingatlan lehetőséget kínál. A környezetbarát fejlesztések egyre népszerűbbek, és kiváló lehetőséget jelenthetnek arra, hogy úgy fektessünk be ingatlanba, hogy közben a környezet védelméhez is hozzájárulunk.

Jogi és pénzügyi megfontolások

A thaiföldi ingatlanvásárlás során számos jogi és gazdasági kérdés merül fel. 

Először is meg kell értenie a jogi eljárást. A thaiföldi ingatlanok szabályozásáért a földhivatal felelős, és a befektetés előtt tisztában kell lennie a jogi követelményekkel.

Ha a pénzügyekről van szó, meg kell vizsgálnia a thaiföldi ingatlanvásárlással kapcsolatos adókat, díjakat és egyéb terheket. Tisztában kell lennie a valutaárfolyammal és minden más olyan pénzügyi feltétellel is, amely hatással lehet a befektetésére.

Finanszírozási lehetőségek 

A külföldi vásárlóknak néhány pénzügyi alternatíva áll rendelkezésükre, amikor lakásvásárlásról van szó. Fizethetsz saját forrásból, vagy felvehetsz kölcsönt egy helyi banktól. A befektetés előtt kritikus fontosságú, hogy hozzáértő módon megvizsgáld a számos elérhető hitelezési lehetőséget.

Egy ingatlanfinanszírozási vállalkozás egy másik lehetőség. Ezek a cégek számos finanszírozási lehetőséget kínálnak, például fix kamatozású jelzáloghiteleket, változó kamatozású jelzáloghiteleket és akár csak kamatozó jelzáloghiteleket is.

A befektetés előtt fontos, hogy kutatást végezz a különböző ilyen szervezetekkel kapcsolatban, és értékeld a különböző hitelezési lehetőségeket.

Végül egy ingatlanügynök vagy bróker segíthet a legjobb finanszírozási megoldás megtalálásában.

A megfelelő ingatlan megtalálása Thaiföldön

Van néhány dolog, amit szem előtt kell tartani, amikor az ideális thaiföldi otthont keresed. 

Kezdetnek fel kell kutatnod a piacot, és meg kell ismerned az elérhető ingatlanok különböző fajtáit. Vedd figyelembe a helyszínt is, mivel az jelentősen befolyásolhatja a befektetés értékét.

Egy másik javaslat, hogy dolgozz együtt egy ingatlanügynökkel vagy brókerrel!
Egy ingatlanügynök vagy bróker segíthet az ideális ingatlan megtalálásában, és hasznos tanácsokkal szolgálhat. Segítséget nyújthat a lehető legjobb ár elérésben, valamint a tranzakció megszervezésében, és a jogi és pénzügyi részeivel kapcsolatban is.

Végül pedig elengedhetetlen a helyismeret, a helyszíni kutatás. Tájékozódnod kell a helyi szabályokról, adókról és díjakról. Meg kell ismerned a helyi kultúrát és szokásokat is, hogy garantáltan elégedett lehess a vásárlással.

Thaiföld legjobb ingatlanbefektetési helyszínei

Thaiföldön bárhol megtalálhatod a számodra ideális ingatlan,de van néhány terület, ami népszerű választásként emelkedik ki.


Bangkok Thaiföld fővárosa és egyben legnépesebb városa, és fantasztikus helyszín az ingatlan befektetésekhez. A város virágzó kultúrával, színes forgataggal, vízi utakkal, valamint virágzó ingatlanpiaccal rendelkezik.

Phuket egy másik híres ingatlanbefektetési helyszín. A sziget gyönyörű strandokkal, drága rezidenciákkal és élénk éjszakai élettel rendelkezik. Ez Thaiföld egyik legkeresettebb ingatlanhelyszíne.

Chiang Mai szintén egy híres turisztikai célpont, ahol számos luxusszálloda található. A város jól ismert csodálatos templomairól, lélegzetelállító környezetéről és sajátos kultúrájáról. Vonzó helyszín a thaiföldi ingatlanokba befektetni vágyók számára.

A leírásból láthatod, hogy a fent leírtak figyelembe vétele nem intézhető el egy vállrándítással, elegendő figyelemre, hozzáértésre és sokféle döntés meghozatalára van szükség. 

Mi tudjuk, hogy ez mennyire bonyolult és hosszú idő egy külföldinek végigcsinálnia, de azt is tudjuk, hogy milyen segítséget kaphatsz tőlünk ebben. Mi ott élünk, értünk hozzá és tapasztalatunk is van benne. Keress meg minket!