Amennyiben ide látogatsz, ne légy rest a reggeli sétákra, megnézni a napfelkeltét. Az egyenlítő környéken, ezek a pillanatok, néhány percig tartanak. Egyik perben korom sötét, a másikban már süt a nap.

Káprázatos végig nézni.

 

Csendes a tenger, a piacok persze már nyitva. Ebbe az idilli pillanatban a vásárosok zsivaja, csak tovább növeli a hatásfokot. Thaiföldi utazás előtt érdemes a neten böngészni az élménybeszámolók között, mivel ezeket a thaiföldi utazást szervezők csak prospektusból ismerik. De, kihagyhatatlan!

Reggelente sétálok a kisfiammal a pálmaligetes parton, és gyönyörködöm az élet ajándékában. Rengeteg virág, napfelkeltekor nyitja szirmait. Illatoznak, díszelegnek, szinte köszöntenek. Olyan virágokkal találkozom vadon élve, melyekért otthon egy vagyont kell fizetni. Itt meg az útszélén, mint gyomnövényt tartják számon….  Kevesen látogatják, hisz hosszú út, a lotusz virágairól ismert „Thale Noi! tavat. Keressetek rá a neten, én mindig elviszem vendégeim, hiába 2 napos túra! Két nap, azért, mert a lótusz (nálunk: tavirózsa) csak reggel bontja ki szirmait! Csónakkal egy órán át visznek körbe a tavon, közben vizibivajok nyakig a vízben legelésznek…. Közel ne menj a bivajhoz! Érdeklődő, de szinte minden esetben támad… 800 kiló izom. Nagyon nagy élmény!

A kókusz ligetek, mivel Koh Samui a gyarmati időkben a kókusz termelésben volt jeles, szintén látványosak. Persze vigyázni kell, hogy a saját diónkra/fejünkre rá ne pottyanjon… Végig nézhetjük, ahogy a helyiek hogyan aratják a termést! Majmokat küldenek fel a sokszor 15-20 méteres pálma tetejére, és hihetetlen ügyességgel, hallgatva a gazdira, tekerik le a termést.

Nos ez már nem a reggeli program része. Ne legyünk azégyenlősek megállni olyan udvarnál, ahol tornyokban áll a kókusz! A helyiek apró pénzért bemutatják a majmot, és lehet menni velük aratni. Nem sok idő, de hatalmas élmény!

A naplemente… Hú!!! Egy jól szervezett nap után, ki kell menni a tengerpartra egy jó hideg sör, vagy koktél kíséretében és átélni ezt a szépséget. Sokkal tovább tart mint a napfelkelte. Már lement a nap a parton, de a szomszédos szigeteit, azok magaslatait, még mindig megvilágítja! Pompázatos látvány.

Így teljes egy nap Koh Samui szigetén!

Sokan mondják, hogy a Thaiföldi időjárás kiszámíthatatlan! E nevetséges. Itt a meteorológiai előre jelzések igen pontosak. Nincsenek évszakok, csak időszakok. Esős-száraz. Nem kell megijedni az esős évszaktól, én ezt szeretem, mert ekkor kapnak vizet a nővények, és mint fentebb írtam, kisüt a nap és ontják virágaikat. Tehát esős évszakban is megvan, hogy mikor esik. Általában délután 5-6 körül…

Úgyhogy, az év bármely szakában nyugodtan lehet jönni!

Ha kérdésed van, bármivel kapcsolatban, ne habozz, írj a www.thiingatlan.hu oldalra, állunk rendelkezésedre!