COVID hírek, 2021 május 10.

A szigorítások továbbra is érvényben vannak. 

Az országba csak alapos indokkal lehet beutazni karantén nélkül. Ilyen lehet, pl. ingatlanvásárlás, családügyi ügyintézés, vallási ügy, vagy diplomáciai érdek. Minden más esetben karantén vár az illetőre, de az oltási igazolás minden esetben szükséges! 

thaiföldi ingatlanok
thaiföldi utca esőben

FONTOS! A vízumot mindenképpen a Thai követségen váltsuk ki, mert így a belépésnél rengeteg problémát kerülhetünk el!

Ingatlan vásárlás okán való beutazásnál érdemes egy vételi szándéknyilatkozatot is csatolni, amelyet az eladó aláír. Azt is tudni kell, hogy ezt csak foglaló megfizetése után teszik meg, ami 50 ezer THB. 

Néhány példa a szigorításokból…

  • A gépjárművekben is kötelező a maszk viselése. Ha elkapnak, 20 ezer THB a bírság – ami két havi fizetése itt egy helyi lakosnak. 
  • Ha étteremben alkoholt szolgálnak fel, akkor 100 ezer THB a büntetés. 
  • A lakóhelyen két ember nem fogyaszthat közösen alkoholt. (Hogy ezt hogyan ellenőrzik?) 
thaiföldi ingatlanok

Én a napokban elég sokat közlekedtem.

Az utakon ellenőrző pontok vannak felállítva, ahol lázat mérnek, nyilatkoztatnak arról, hogy melyik tartományból és hova igyekszel, mert vannak lezárt tartományok.

Ezeken az ellenőrző pontokon rengeteg rendőr és egészségügyi szakember volt, de jó thai szokás szerint az árnyékban üldögéltek, és senkit nem állítottak meg.
Ellenben, ha kompon utazunk be Koh Samuira, ott bizony komoly az ellenőrzés, hisz nyáron meg akarják nyitni a szigetet a turisták előtt.
Erre is van a hatóságoknak megoldása. A „Line” – ami egy Thaiföldön nagyon népszerű közösségi oldal – telefonos applikációjában,  QR kódos rendszerben lehet egy regisztrációt kitölteni, és ezt képernyő fotóként mentve kell felmutatni az ellenőrzéskor. 

Én ezt tettem, így csak lázat mértek, beolvasták a QR kódot és elköszöntek. Sok más ember meg sorban állt, hogy jegyzőkönyvezzék, honnan hova igyekeznek. Ilyenkor minden okmányt ellenőriznek, ami bizony hosszadalmas! 

Amit érdemes még tudni, hogy a COVID helyzet miatt a hajóközlekedés reggel 10 órától délután 5-ig működik. Aki lemarad a délutáni hajóról, az bizony éhesen, szomjasan az autójában fog aludni…

De mindezek a megszorítások most azért vannak, hogy mielőbb jöhessenek a turisták, befektetők, ingatlan vásárlók, ingatlan bérlők, nyaralni vágyók.

Ha viszont már itt vannak, akkor mi  már mindent gördülékenyen tudunk intézni. Cégalapítás, új vízum, ingatlan ügyintézés, stb. – mindenre szakosodva vagyunk.

thaiföldi ingatlanok

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

← Vissza a blogbejegyzésekhez

Thaiföldi hangulatok

Kapcsolat

Tel: +66 642 711 583

Elérhetőségeink még ITT

Friss hírek

Archívum

Ajánld barátaidnak, ismerőseidnek!

Kiemelt ingatlanjaink

Észak-Keleti Chaweng ház

Ár: 6,200,000THB
Észak-Keleti Chaweng ház

Balinéz stílusú luxus villa

Ár: 25,300,000THB
Balinéz stílusú luxus villa

Ingatlan ajánlataink Koh Samuin

Ajánlás barátainak, ismerőseinek