Koh Samui éden

 1. A „Koh-Samui” szavak a „saboey”, ami azt jelenti, „biztonságos menedék”, és a „Koh”, a sziget thaiföldi szavakból származnak. Tehát „Biztonságos Sziget” az egyszerű fordítás.
 2. Samuit eredetileg 100 éve kínai és malajziai halászok és kereskedők fedezték fel. Megragadta őket a sziget belső szépsége, buja növényzete, és a békés öblök ahol hajóikkal biztonságosan kitudtak kötni.
 3. A Thai öbölben, Samui csupán 228 km2, lakossága 63.000 fő, de évi 3 millió vendéget regisztrálnak.
 4. Az elmúlt időben számos turisztikai és állami díjat kapott a sziget a kimagasló szolgáltatásokért, a rendkívül sok 5 csillagos és luxus kiszolgálásért.
 5. Rengeteg híresség mellett a „hátizsákos” turisták is megtalálják itt álmaik nyaralását, életélményét, hiszen Samui egy valós üdülési célzattal fejlődő szigetté nőte ki magát. Számos golfpálya, közel 700 szállás lehetőség érhető el, és jelen vannak a vezető hotelláncok is, mint pl. Hilton, Sheraton, stb. 

Befektetői szemmel

 

Mindezek az tények vonzzák a szigetre a befektetőket, a nyugdíjasokat, vagy kalandorokat a világ minden tájáról.

Manapság a szigeten jellemzően befektetők a hongkongiak, az európaiak, de követik őket a francia vásárlók, a közel-keletiek, nevezetesen Izrael és Dubai, délkelet-ázsiaiak, beleértve Szingapúrt és Malajziát, de jelen vannak az orosz, kínai és ausztrál befektetők is.

Jelentősen megnőtt a tehetősebb befektetők száma a kiemelt területeken, mint Chaweng, Lamai, Plai Laem. A látogatók részére igen kedvező az utazás, hisz egy rendkívül jól működő repülőtérrel rendelkezik Samui, ahol reggel 6-tól este 10-ig 5 percenként szállnak fel-le a gépek.

Bangkokból egy jegy ára 25 dollár körül van, és csak egy órás az út!

Aki családostól kíván letelepedni, a gyermekek részére több angol nyelvű iskola, óvoda áll rendelkezésre. 

Nemzetközi szintű, magas igényeknek megfelelő kórházak (Bangkok Hospital), és bevásárlóközpontok (Central Festival) működnek.

Befektetési szempontból tekintve Samui árai viszonylag alacsonyak és stabilak maradtak.

Ha az ázsiai árakat nézzük, akkor Samui a legolcsóbb, összevetve a Szingapúri vagy a Hongkongi árakkal!

Samui sikerének titka az, hogy összehasonlítva más környékbeli üdülési célpontokkal, itt a szezonális időszak sokkal hosszabb, így a befektetések megtérülése rövidebb idejű és kiszámíthatóbb. Ráadásul az új környezetvédelmi és építési törvények garantálják Koh Samui biztonságos befektetési státuszát!

Mit jelent ez hozamban?

A befektetők kb. 8-10% hozamot tudnak realizálni évente, de kiemelt ingatlanok esetén ez elérheti akár a 30% hozamot is!

Koh Samui ezért versenyképes!

Ajánlás barátainak, ismerőseinek

2 hozzászólás

 1. Anna

  Szuper lehetőségek 🙂

  Válasz
 2. Anna

  A covid19 vírusnak köszönhetően, a már megindult légi közlekedésben is drasztikus árcsökkenés történt. Eddig Bangkok-KohSamui díja 12 ezer THB volt, most 2.500,- THB Téves a konzulátusi tájékoztatás, hisz minden üzlet, bár nyitva, nincs kijárási tilalom. Alapos indokkal, mint ingatlanvásárlás, befektetés, cégalapítás, a beutazás lehetséges!!! Sajnos a turizmus most stagnál… Ennek köszönhető az ingatlanpiaci árak drasztikus csökkenése. Egy eddig 45 ezer THB-s bérleti díjú ingatlan, ma 20 ezer THB áron bérbeadó! Az ingatlan beruházók is gondban vannak, mert a banki finaszírozást fizetni kell, ezért az árak mennek lefelé!!! Tehát, most érdemes befektetni!!!

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

← Vissza a blogbejegyzésekhez

Thaiföldi életérzés

Ajánlás barátainak, ismerőseinek

Kapcsolat

Tel: +66 642 711 583

Elérhetőségeink még ITT

Friss hírek

Archívum

Ajánld barátaidnak, ismerőseidnek!

Kiemelt ingatlanjaink

Észak-Keleti Chaweng ház

Ár: 6,200,000THB
Észak-Keleti Chaweng ház

Balinéz stílusú luxus villa

Ár: 25,300,000THB
Balinéz stílusú luxus villa

Ingatlan ajánlataink Koh Samuin