Thaiföld Pass eltávolítva

Ezen túlmenően feloldották a 10.000 USD összegű egészségbiztosítási követelményt, és lehetővé tették az országba való beutazást minden olyan utazó számára, aki rendelkezik oltási igazolással, vagy az érkezés előtti negatív RT-PCR vagy szakmai ATK teszt eredményével.

A következő szabályok már 2022. július 1-jétől hatályosak, a beoltott és nem beoltott/nem teljesen beoltott utazókra:

Az érkezés előfeltételei

A beoltott utazóknak a következő dokumentumokkal kell rendelkezniük

  • A határátkelőhelyeken keresztül történő belépéshez érvényes útlevél vagy határátlépési engedély szükséges.
  • COVID-19 oltási bizonyítvány
  • Ha 18 éves vagy idősebb, legalább 14 nappal a Thaiföldre történő utazás előtt teljes mértékben be kell oltania magát COVID-19 ellen egy engedélyezett oltóanyaggal.
  • Ha kísérő nélküli 5-17 éves kiskorú, akkor legalább egy adag engedélyezett oltóanyaggal kell beoltaniuk magukat legalább 14 nappal az indulás előtt. Ez a feltétel nem vonatkozik a szüleikkel együtt utazókra.

A be nem oltott/nem teljesen beoltott utazóknak Thaiföldre való belépés előtt a következő dokumentumokat kell magukkal vinniük:

  • A határátkelőhelyeken keresztül történő belépéshez érvényes útlevél vagy határátlépési engedély szükséges.

A követelmények megérkezéskor

Thaiföldre érkezéskor minden látogatónak át kell esnie a belépési szűrésen, beleértve a testhőmérséklet ellenőrzését, és be kell mutatnia a szükséges dokumentumokat a bevándorlási/egészségügyi ellenőrzést végző tisztviselőnek.

A beoltott látogatók ezt követően bebocsátást kapnak, és szabadon utazhatnak a királyság területén.

A határátlépővel szárazföldön érkezők legfeljebb három napig tartózkodhatnak a meghatározott zónákon belül.

Hasonlóképpen, az oltatlan/nem teljesen beoltott utazók, akik az utazást követő 72 órán belül

  • negatív RT-PCR-teszt,
  • vagy szakmai ATK eredményt

igazoló dokumentummal rendelkeznek, bebocsátást kapnak, és szabadon utazhatnak a királyságon belül.

thaiföld utazás

Az oltatlan/részlegesen oltott utazóknak, akik az utazást követő 72 órán belül nem rendelkeznek negatív teszt eredménnyel, az érkezés helyének egészségügyi ellenőrző tisztviselője által elfogadhatónak tartott közegészségügyi utasításokat és iránymutatásokat kell követniük. Minden felmerülő költség az utazó felelőssége.

Ott tartózkodása alatt

Mind a beoltott, mind a be nem oltott/nem teljesen beoltott thaiföldi látogatóknak ajánlott szigorúan betartaniuk az egészségügyi és biztonsági előírásokat

Azokat az utazókat, akiknél COVID-szerű tüneteket észlelnek, meg kell vizsgálni. Ha a tesztjük pozitív, orvoshoz kell fordulniuk.