CHIANG MAI

Ötrészes sorozatunk harmadik helyszíne Chiang Mai.

Chiang Mai egy nagy előnnyel rendelkezik a sorozatban szereplő többi várossal szemben: az ENYHÉBB IDŐJÁRÁS

Chiang Mai hőmérséklete gyakran hűvösebb, mint az ország többi részén, köszönhetően a gyönyőrű hegyvidéki környezetnek. A mérsékelt égövhöz szokott külföldiek számára azonban még így is túl meleg lehet. 

Az északi Bangkok-ként ismert Chiang Mai ideális a családok és mindazok számára, akik egy nagyváros minden bosszúsága nélkül keresik mindazt, amit egy nagyváros kínál. 

Chiang Mai arról ismert, hogy nyugodt és lenyűgöző. Ideális azoknak, akik a természet közelségében szeretnének visszavonulni, mivel a környező hegyek rengeteg lehetőséget biztosítanak a szabadtéri tevékenységekhez.

Ráadásul Lanna kultúrával és örökséggel rendelkezik, ami megkülönbözteti Bangkoktól és a déli tengerparti városoktól. A lakosok barátságosságukról híresek, és minden pénztárcának megfelelő szállások találhatók

Van itt néhány nemzetközi színvonalú kórház, így az egészségügyi ellátás jó színvonalú. Ráadásul Chiang Mai olcsóbb, mint a szigetvárosok, így ideális célpont a nyugdíjasok számára. 

Ez Thaiföld egykori fővárosa, amit a városban elszórtan elhelyezkedő templomok és romok is bizonyítanak. 

Ha még mindig nem vagy meggyőződve arról, hogy Thaiföld régi, északi fővárosát érdemes meglátogatnod, akkor olvass tovább, hogy megtudd, miért!

Van 5 nyomós okunk rá!

A természeti környezet

Chiang Mai csodálatos kontrasztja Bangkok bevásárlóközpontjainak, ételbódéinak és hangos forgalmának. Ha szereted a természetet, a hegyeket és a zöldet, bele fogsz szeretni Chiang Maiba.

Az éjszakai szafari fantasztikus ötlet, akár egyedül, akár családdal, akár a pároddal utazol egy olyan vonaton ül, amely éjjel az állatkert körül kering.

Hogy is feledkezhetnénk meg az elefántokról? Ha eddig csak filmekben láttál elefántokat, akkor mindenképpen el kell látogatnod Chiang Maiba. Az Elefánt Természetvédelmi Park meglátogatásával egészen közel kerülhetsz az elefántokhoz.

Időjárás

Thaiföld időjárása egész évben forró, különösen dél felé haladva. Chiang Maiban kissé hűvösebb van mindig, mivel az oszág északi részén fekszik.

Ha szeretné elkerülni a hőséget, Thaiföld második legnagyobb városa a megfelelő hely. A legjobb időszak a látogatásra a novembertől februárig tartó időszak, amikor Thaiföldön a leghűvösebb.

Mivel ebben az évszakban általában mérsékelt és kellemes a hőmérséklet, mérsékelt széllel, ez egyben a turisztikai főszezon is. Egy másik kiváló alkalom Chiang Mai meglátogatására a város valamelyik fesztiválja, amikor a város életre kel.

Észak-Thaiföld kultúrája

Bár a város jelentősen megnőtt, még mindig vannak régi helyszínek és gyönyörű építészeti emlékek, amelyek szemet gyönyörködtető mintákkal rendelkeznek.