Pattaya

Az 5 részes sorozatunk 5. helyszíne: Pattaya.

Pattaya a Bangkokhoz legközelebbi tengerparti város, körülbelül 150 kilométerre található. A tengerpartja csodálatos, lenyűgöző akár nyaralásra, akár mindennapos életvitelre, miközben az egészségügyi ellátás az első osztályú. Mivel Pattaya-n jelentős külföldi lakosok száma, biztosan virágzó külföldi közösségbe tudsz beilleszkedni.

Bár sokat hallani Pattaya züllött éjszakai életéről, ez csak a felszín. A mindennapi élet nyugodt, biztonságos még a gyermekek számára is. 

Ebben a tengerparti városban jól megférnek egymás mellett a bevásárlóközpontok, a golfpályák és a festői szigetek közötti kirándulások, a művészet és a tradíció, a nyüzsgés és a nyugalom.

A lakhatási lehetőségek széles skálája áll rendelkezésedre, a thai stílusú lakásoktól a medencés villákon át a luxus penthouse házakig. 

Phukethez képest Pattayán a megélhetési költségek jelentősen alacsonyabbak.

5 ok, amiért Pattyaya az egyik legjobb nyugdíjas úti cél

1. Nagysebességű repülőtéri vasúti összeköttetés

Pattaya az utóbbi időben jelentős összegeket invesztált az infrastruktúrájába, hogy valóban világszínvonalú üdülővárossá váljon. Napjainkban Pattaya egy délkelet-ázsiai “Riviérává” fejlődik.

A helyi U-Tapao repülőtér gyors növekedése mellett Pattaya jelentősen profitál az új nagysebességű vasúti összeköttetésből, amely a fővárosból 90 percről 30 percre csökkenti az utazási időt. 

Ez nemcsak a nemzetközi látogatók életét teszi egyszerűbbé, hanem lehetővé teszi számukra, hogy Pattayából Bangkokba ingázzanak. Ez szinte biztosan azt fogja eredményezni, hogy a Bangkokban dolgozó thaiföldiek egyre nagyobb számban döntenek úgy, hogy az üdülővárosba költöznek, ahol a költségek alacsonyabbak és az életminőség sokkal magasabb.

2. Virágzó ingatlanpiac

Mindezen előnyök miatt talán nem meglepő, hogy Pattaya ingatlanpiaca úgy virágzik, mint ma sehol máshol a világon. A világ minden tájáról érkező külföldiek ugyanúgy vásárolnak ingatlanokat, mint a bangkoki középosztálybeli thaiföldiek, akiknek a főváros 2011-es elárasztása óta gyorsan megugrott az érdeklődése Pattaya iránt.

A pattayai csúcsprojektek iránt olyan nagy a kereslet, hogy napok alatt elkelnek, mint például a Sansiri „The Base”, amelynek mind az 1315 lakása kevesebb mint két hét alatt elkelt. Alig néhány hónap elteltével egyes vásárlók máris jelentős haszonnal adják tovább az itteni vagyontárgyaikat.

thaiföld phuket
thaiföld phuket

3. Befektetési lehetőségek

Pattayán már most is 10%-os vagy annál magasabb bérleti hozam érhető el, miközben a legnépszerűbb komplexumokban az árak évente 20%-os vagy annál is magasabb ütemben emelkednek. Mivel a következő öt évben nagy mennyiségű beruházás érkezik a városba, ezek a jelentős tőkenövekedések valószínűleg még sokáig folytatódnak.

4. “Lebegő” piac

Thaiföldön több is van, de ez a pattayai egyedülálló

A piacot hivatalosan „Four Areas Floating Market” néven ismerik, mivel Thaiföld négy régiójára van felosztva: észak, északkelet, dél és közép. 

Minden piaci szegmensben olyan árucikkeket kínálnak, amelyek kizárólag az ország adott régiójára jellemzőek. A standok egy része a csatornákon közlekedő csónakokban található, míg mások a parton álló cölöpös házak. 

Ha a piac legjavát szeretnéd élvezni, bérelj egy kis csónakot, és fedezd fel magad a kínálatot!

thaiföld pattaya

5. Életmód

Pattaya kiváló választás mindazok számára, akik nyugdíjas vagy nyaraló ingatlant keresnek. Bármit is keresel, Pattaya mindent kínál, legyen szó a homokos strandokon való pihenésről, a tengerben való fürdőzésről vagy a híres éjszakai élet megtapasztalásáról. De ez a város ugyanúgy szól nyugalomról, a kikapcsolódásról, a művészetekről és tradíciókról is.

Mivel Thaiföld különleges nyugdíjas vízumot ad mindenkinek, aki elmúlt 50 éves, egyre többen adják el otthonukat és költöznek Pattayára. A hideg telek és a magas megélhetési költségek fokozatosan eltűnnek, és már havi 1500 dollárból is fantasztikus életszínvonalat élvezhetnek az ott letelepedők..

thaiföld pattaya