Phuket

Thaiföld kétségtelenül egy csodaszép ország, ahol számos vonzó lehetősége van a nyugdíjba vonulásra. Ráadásul az emberek kedvesek és barátságosak, az időjárás gyönyörű, és általában magas színvonalú orvosi ellátás áll rendelkezésre. 

Ki ne szeretne egy olyan álom otthonban élni, ahol gyönyörű táj, ínycsiklandó ételek és fantasztikus vásárlási lehetőségek veszik körül, az otthoni árak töredékéért? 

Ráadásul Thaiföld egyedi nyugdíjas vízumot is kínál, ami plusz csábító erő azoknak,, akik ott keresnek megfelelő ingatlan a nyugdíjas éveikre. (Ha érdekelnek a részletei, akkor KATTINTS IDE!)

Tehát, ha készen állsz arra, hogy Thaiföldön vonulj nyugdíjba, nézzük meg az ország legjobb helyeit, és fedezzük fel, melyik a megfelelő a számodra!

TOP 5 hely Thaiföldön

5 részes sorozatot indutunk, ahol egy-egy külön bejegyzésben részletesebben is bemutatjuk őket: PHUKET,  HUA HIN,  CHIANG MAI,  KOH SAMUI, PATTAYA

thaiföld phuket

1. Ismerd meg Phuket-et!

Phuket népszerű a külföldiek körében, mivel úgy tűnik, mintha egy nagyvárosban lennél, de mégsem nem olyan hatalmas, mint Bangkok.

Phuketen élni azt jelenti, hogy a világ legszebb strandjai vesznek körül. Számos látnivaló és szórakozási áll itt rendelkezésedre, amelyek az utazók széles körét szolgálják ki. A sziget sűrűn tele van kocsmákkal, éttermekkel és plázákkal. 

 

Ezenkívül az Andamán-tenger gyönyörű szigeteket rejt, amelyek könnyen megközelíthetők a különböző olcsó hajójáratokkal.

Bár Phuket drágább, mint Thaiföld más területein élni, de azt bátran lehet állítani, hogy valóban fantasztikus életet biztosít azoknak, akik ezen a szép szigeten szeretnének nyugdíjba vonulni.

thaiföld phuket

Mi teszi Phuketet a világ egyik legjobb nyugdíjas helyévé?

Számos nyomós ok van arra, hogy Phuketen vonulj nyugdíjba. Phuket mindenki számára kínál valamit 

   • gyönyörű strandjaival, 
   • aktív éjszakai életével és
   • gazdag kultúrájával.. 

Emellett az emberek kedvesek, és a sziget a thai kultúra és a nyugati kényelem csodálatos keverékét kínálja. Ezeken az előnyökön kívül Phuket számos okból kifolyólag a világ egyik legjobb nyugdíjas célpontja. 


7 ok, amiért Phuket az egyik legjobb hely 

thaiföld phuket
 1. Egyszerűen megszerezhető nyugdíjas vízum. 

Ez az egyik legjelentősebb előnye a Phuketen (vagy máshol Thaiföldön) történő nyugdíjba vonulásnak. Mivel a thaiföldi kormány azt szeretné, hogy minél több külföldi is itt vonuljon nyugdíjba, a nyugdíjasvízum megszerzése nem túl nehéz.  

Az itteni nyugdíjba vonulás feltételei időről időre változhatnak, de általában bizonyos pénzügyi feltételeket kell teljesíteni, és dokumentumokat bemutatni, mint például egy aktuális bankszámla kivonat.

Továbbá a thaiföldi nyugdíjasvízum megszerzéséhez szükséges nyugdíjkorhatár meglehetősen alacsony: 50 éves kor. 

 1. Könnyű ingatlant vásárolni 

A Phuketen való nyugdíjba vonulás másik előnye, hogy a külföldiek ingatlant vásárolhatnak a szigeten, a legkönnyebben társasházi lakásokhoz lehet hozzájutni.  

Bár a külföldiek nem birtokolhatnak földet, sokan inkább villákat és rezidenciákat szereznek be, amelyek hosszú távú bérleti szerződéssel rendelkeznek a földterületen. 

   

  thaiföld phuket
  1. A lakóhelyek változatossága és nagy választéka
   • Egyes nyugdíjasok akár azonnal vásárolhatnak, hogy elkerüljék a többszöri költözés kellemetlenségeit.
   • Mások a lakásvásárlás előtt az első évben bérelhetnek, hogy teszteljék a helyzetet, mielőtt elköteleznék magukat a lakásvásárlás és a hosszabb ideig tartó vidéki élet mellett.
   • Néhányan úgy döntenek, hogy csupán bérelnek, mivel nem érzik szükségét annak, hogy otthont vásároljanak a szigeten, vagy nincs rá módjuk.

  A szállás alternatívák széles választéka közül választhat, akár bérelni, akár vásárolni szeretne. Egyszerű sorházak, thai tömbház stílusú lakások, luxus penthouse-ok, tengerparti villák, csúcskategóriás társasházak és még sok minden más is megtalálható a szigeten. Akár egyszerű, akár fényűző életet szeretne élni, megtalálhatja az igényeinek megfelelő házat.

  Mivel Phuketen nagyon sok kiadó és eladó ház van, érdemes felkeresni egy hozzáértő ingatlanügynököt, aki segít leszűkíteni a lehetőségeket és segíthet megválaszolni minden felmerülő kérdését, például a különböző tulajdonviszonyokat. 

  Mi segítséget tudunk nyújtani a helyes döntések meghozatalában és a csalások elkerülésében is.

  thaiföld phuket
  1. Központi elhelyezkedés  

  Phuket kiváló elhelyezkedésű. A sziget rendelkezik egy nemzetközi repülőtérrel, ahonnan közvetlen járatok indulnak a szomszédos országokba, mint például Kambodzsa, Hongkong, Szingapúr és Indonézia. 

  Továbbá, mindössze egy óra repülőútra van Thaiföld fővárosa, Bangkok, amely egy fantasztikus hely, ha egyszer-egyszer meglátogatod, ha a nagy metropoliszban szeretnél időt tölteni. Bangkok számos nemzetközi járatot is kínál, így gyorsan és könnyen elérheti a globális helyeket.

  1. Kiváló egészségügyi- és wellness lehetőségek 

  Nem kell aggódnod az ellátás miatt. A Covid-19 járvány kitörése előtt Thaiföld, különösen Phuket, az orvosi turizmus egyik fellegvára volt. Ma, a világszínvonalú egészségügyi létesítményeknek köszönhetően fokozatosan visszatér a lista élére. A sziget kiváló külföldi kórházakkal rendelkezik, amelyek magas színvonalú ellátást nyújtanak.

  A legkülönbözőbb területeken találhatók szakemberek, az általános orvosoktól a kiropraktőrőkön át az idegsebészekig.

  thaiföld phuket

  A világ egyik legjobb orvos turisztikai célpontjaként az ország számos kórháza alkalmaz nyelvi fordítókat és tolmácsokat. 

  Ennek eredményeként nem kell aggódnod a kommunikációs nehézségek miatt sem. Ha Phuketen szeretnél nyugdíjba vonulni, a hozzáértő orvosok és az első osztályú szolgáltatások elérése megnyugtathat!

  1. Megélhetési költségek 

  A megélhetési költségek a másik ok, amiért sokan a Phuketen való nyugdíjba vonulást választják. 

  Nyilvánvaló, hogy a Phuketen felmerülő megélhetési költségeket az életmódod határozza meg. Olyan alacsonyra vagy magasra szabható, amilyet csak szeretnéd. 

  A nyugati országok többségéhez képest azonban lényegesen olcsóbb.

  Számos megfizethető árú sorház és thai-stílusú lakás is van, ahol a bérleti díj kifizethető. Még egy szép házban élni is sokkal olcsóbb lehet a szigeten, mint a világ sok más részén. 

  1. Sok nemzetközi iskola van. 

  Phuket számos színvonalas nemzetközi iskolával büszkélkedhet a korán nyugdíjba vonuló és gyermeket vállaló emberek számára. Ezek között van a British International School, a QSI International School és az UWC Thailand. Ezeknek a külföldi iskoláknak a közelében is meglehetősen könnyű lakást találni!