A napokban bejártam Thaiföld „szívét”.

Bangkok volt az elsődleges cél. Sajnos, utánozzák az európai szabályozásokat, így a COVID korlátozások életben vannak. Minden zárva… Viszont az infrastruktúra fejlesztése gőzerővel működik. Épülnek a toronyházak, mindenhol hirdetik a thaiföldi ingatlanvásárlás megannyi lehetőségét: luxusingatlan-bérlés, luxusingatlanok, eladó ingatlanok és még sorolhatnám. Mint a mesében, a földből nőnek ki a házak. Elindultak a tetőtér-beépítések is, persze nem a hazai magaslatokban, 30 méter magasan. Sok a parkosított terasz, fent a felhőkarcolók oldalán, tetején, penthouse-ok ékesítéséért.

Elhagytam a fővárost, és keletre vettem az irányt. Olyan régióba, ahol igen kevés külföldi vásárol, fektet be, mivel nem ismerik a vidéket. Egy csodás világ, mely szintén nagy erőkkel indult fejlődésnek. Gyönyörű tengerpart, szépséges kilátással. Ez Chanthaburi, a kambodzsai határ közelében. Messze van a cégünk telephelyétől, de mindenképpen érdemes időt szánni rá, ha valaki thaiföldi utazást tervez, ingatlant akar venni, vagy befektetni kíván. Mellékelek fotókat!

A másik cél, egy kis relaxáció végett, Koh Chang szigete volt, aminek a neve, a Chang az elefánt szigetét jelenti. Egy csoda, de bitangul drága! Sok az európai lakosa. Nem hiába! Úgy, mint Koh Samui szigete, ez is a földi paradicsom. Igaz, sokat kell hozzá utazni, de megéri a fáradtságot. Nincsenek toronyházak, de rengeteg szebbnél szebb, gyönyörű kilátással rendelkező családi ház a fehér homokos tengerpart mentén. Kisebb szigetek övezik, ahova csónakkal könnyedén el lehet jutni, bográcsozni egyet, fürdeni a korallok között… Teljes értékű életet lehet élni.

Nézzetek körül a neten, és ha valami megfogott, keressetek bizalommal!