Miért jó vásárolni most?

Most egy fantasztikus pillanat, hogy a járvány előtti piaci árakon vásároljunk, és csak várjuk meg, hogy az árak emelkedjenek, amint a világ újra normális működésbe lép.

Ez akkor kezd majd hatni, amikor a nemzetközi határok újra megnyílnak, és különösen akkor, amikor a kínaiak visszanyerik bizalmukat a külföldi utazásokban.

  • A földterületi ingatlanok, például az egylakásos házak és a sorházak árai a fogyasztói magatartás világjárvány okozta változásai következtében emelkedhetnek. Továbbá a Bangkok külvárosa körül a tömegközlekedés szolgáltatás bővítése további ingatlanár-emelkedést eredményezhet.
  • Az ingatlanárak nem mutatják az emelkedés jeleit, különösen 2022 elején. A megfelelő vásárlóerővel rendelkező és a kormányzati LTV (Loan to Value) programokhoz való hozzáféréssel rendelkező magánszemélyek számára, amelyek a vásárlók és befektetők vonzására irányulnak, ez egy vásárlói piac.
thaifoldi ingatlan 2022

Az LTV (Loan-to-Value) a hitel összegének és a hitelintézetnek zálogba adott ingatlan értékének hányadosa. A jelzáloghiteleknél a zálogjog összegét ez az arány határozza meg.

Az ideiglenes LTV-intézkedések részeként thaiföldi magánszemélyek bizonyos feltételek mellett előleg nélkül is kaphatnak jelzáloghitelt.

Ez a könnyítés 2021. október 2021. október 20-tól 2022. december 31-ig lesz érvényben.

A Thaiföldi Bank arra számít, hogy ez segíteni fog pénzt vonzani a thaiföldi gazdaságba az ingatlanpiacon keresztül, ami nagy jelentőségű, mivel az ország GDP-jének több mint 9,8 százalékát teszi ki.

A szakértők szerint az LTV ráta nem fogja növelni a házak iránti keresletet Thaiföldön. A házak értéke azonban csökkenhet az egyes kezdeményezések következtében. Ennek oka, hogy az ingatlanpiaci spekuláció esélyei csökkentek.

ingatlan befektetés thaiföld

Miért jó eladni most?

A nagy mennyiségű eladatlan készlet miatt a kereskedőknek a nyereség maximalizálása érdekében el kell halasztaniuk az értékesítést a piac jövedelmezőbb szegmensébe.

A kedvező áremelkedéssel kecsegtető helyszínek többnyire Bangkok külterületén találhatók; különösen a telkek jelentős nyereséget hozhatnak a jövőben.

Egy ház vagy lakás eladása nem olyan nehéz, mint sokan gondolják. Ugyanakkor a vásárlóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy Thaiföldön ingatlant szerezni nem könnyű feladat.

Ha arról van szó, hogy külföldieknek Thaiföldön földet kell birtokolniuk, a thaiföldi szabályok szigorúak. Emiatt nagyon fontos hogy független ügyvéddel konzultáljanak, mielőtt bármilyen szerződést kötnek.

Lakás eladáskor az eladónak nem csak az árat, hanem a fizetési feltételeket is figyelembe kell vennie.

Ezenkívül gondosan elemezniük kell a fizetési megállapodásokat és a részletfizetési programokat.

Ha nem ismeri eléggé az ingatlanpiacot, ajánlatos ingatlanügynök segítségét kérni. Ők segítenek a pontos piaci információk összegyűjtésében, az ingatlan megfelelő helyen történő elhelyezésében, és az ügylet végigkísérésében, amíg az le nem zárul.

ingatlan eladás thaiföld

Konklúzió

  • 2022-ben az ingatlanpiac az előrejelzések szerint élénkülni fog. Erre már 2021 negyedik negyedévében vannak utalások, például a COVID19 korlátozások enyhítése, a védőoltások széles körű elterjedése és az általános gazdasági fellendülés. 
  • A várakozások szerint 2022 elején új kínálat jelent meg a piacon, mivel a fejlesztők és az eladók elérhetővé tették az összes létező ingatlanjaikat, hogy a nagy vásárlóerővel rendelkező ügyfeleket megszólítsák. 
  • A pozitív jelek közé tartozik az LTV-korlátozások enyhítése és az ország újbóli megnyitása. Az árak 2021-től kezdve stabilak maradnak, a további vásárlások ösztönzésére pedig reklámkampányok és ösztönzők állnak rendelkezésre.
  • Eközben a fejlesztők megváltoztatták stratégiai fókuszukat, hogy alkalmazkodjanak a COVID-19 által kiváltott vásárlói magatartásbeli változásokhoz. A fejlesztők például beépítik fejlesztéseikbe az okosotthon-technológiát, hogy lehetővé tegyék az érintésmentes tevékenységeket, és vegyes felhasználású lakóingatlan-projekteket hoznak létre a hosszú távú nyereségesség biztosítása érdekében. 
  • Érdemes megemlíteni, hogy Bangkok külvárosainak területei virágoznak. Ez különösen igaz a Skytrain-állomások közelébenlévőkre, amelyek közül több is 2022-ben nyílik meg, például a Sárga vonal (Lat Phrao-Samrong) és a Rózsaszín vonal (Khae Rai-Min Buri). Ez a közlekedési rendszer segíti majd az ingatlanok elérhetőségét és így az árak növekedését is ezeken a területeken.
  • Ennek ellenére az ingatlanpiacon számos probléma továbbra is fennáll, többek között a még jelen lévő lévő COVID-19,, a magas családi adósságállomány, a szigorú hitelezési szabályok és a politikai bizonytalanság. A kormány segítsége elengedhetetlen az ingatlanpiac és Thaiföld gazdasági fellendülésének javításához.