Hát eljött az idő, hogy újra, viszonylag gond nélkül lehessen utazni Thaiföldre. Ezt az alábbiak szerint tehetjük meg.

Száraz a szöveg, de ez a hivatalos. Meg nem kell ilyedni, mert a helyi ügynöki irodák mindent rendeznek. Vizum, repjegy, szállás, okmányok, STB. Ugyab úgy, mintha bemennénk egy utazási irodába, A-tól, Z-ig, mindent elintéznek. (ezügyben a www.thaiingatlan.hu munkatársai készséggel nyújtanak segitséget)

Tehát, jöjjön a száraz, sivatagi szöveg:

Thaiföld február 1-től ismét elindítja az úgynevezett Test & Go programot

Phuket mellett az ország 3 másik célállomásra is kiterjesztette a Sandbox programot – Krabi, Phang-Nga, Surat Thani (csak Ko Samui, Ko Phangan és Ko Tao).

Thaiföldre február 1-től három modell – Test & Go, Sandbox modell és alternatív karantén – alapján lehet belépni.

A Sandbox modell, amelyen kersztül továbbra is be lehet utazni Thaiföldre, három új desztinációval bővült – Krabi, Phang Nga, Surat Thani. 

7 napig a szigetek egyikén, ill. tartományban kell tartózkodni, csak ezután lehet továbbutazni Thaiföld más részeire.,korlátozás nélkül.

Alternatív karantén – még mindig be lehet utazni.

Test & Go – a Thaiföldre való beutazás feltételei február 1-től:

Teljesen beoltott személyek, akik ún alacsony kockázatú országból érkeznek (köztük Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és az EU nagy része) mentesülnek a kötelező hét napos karantén alól, feltéve, hogy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet is felmutatnak, és egy éjszakát az úgynevezett SHA + vagy AQ karantén hotelben töltenek el. Ugyanakkor meg kell várniuk a PCR-vizsgálat eredményét, amelyet az országba érkezésük után végeznek el. (általában, még aznap elvégeznek minden tesztet és lehet tovább menni a foglalt szállásra)

Újabban a Test & Go vagy a Sandbox programon belül, az utazóknak az érkezés után is szükségük lesz egy PCR-tesztre, amit egy kormányzati intézményben végeznek el – ezt a thai kormány fizeti.

 

Thaiföldre való belépéskor a következők szükségesek:

 • vízum, kivéve ha az utas nem a vízummentességi rendszer keretében érkezik az országba,
 • regisztráció a Thailand Pass applikáción keresztül
 • 72 óránál nem régebbi negatív COVID-19 PCR-teszt,
 • az SHA + vagy AQ szállodákban való karanténszállás igazolása,
 • 50.000 USD fedezetű biztosítás, amely fedezi a COVID-19-cel kapcsolatos összes költséget is. 

A beutazási feltételekről részletesebb tájékoztatást a Thaiföldi Királyság illetékes nagykövetségein szerezhetsz.

 

Sandbox program – 4 karantén mentes úti cél

A Sandbox program a világ minden tájáról érkező beoltott turistáknak szól, akik előre meghatározott feltételekkel szabadon mozoghatnak a tartományon belül. A Sandbox projekten belüli tartózkodásuk végén a megállapított aktuális intézkedések alapján az országon belül is lehet utazni.

 

A Sandbox programra a következők vonatkoznak:

 

 • teljesen beoltottság (a második oltást 14 nappal az országba való belépés előtt kell megkapni),
 • foglalás 7 éjszakára SHA+ szállodában (előre kell kifizetni),
 • 72 óránál nem régebbi negatív COVID-19 PCR-teszt,
 • két PCR teszt a Sandboxban való tartózkodása alatt (az egyiket érkezés után, a másikat a tartózkodás 5-6. napján),
 • 50.000 USD fedezetű biztosítás, amely fedezi a COVID-19-cel kapcsolatos összes költséget is.

A Sandbox modellben NEM SZÜKSÉGES SZÁLLODAI KARANTÉN. Bár az utazók kiválasztott, bejegyzett szállodákban szállnak meg, továbbra is szabadon mozoghatnak a tartományon belül. Az alternatív karanténmodellhez képest nem szükséges hét napig karanténban maradni.

 

Alternatív karantén:

 1. január 11-től az ún alternatív karanténon belül is be lehet utazni az országba. Erre a következő szabályok vonatkoznak:
 • Az oltási bizonyítvánnyal nem rendelkező személyeknek vagy a nem teljesen beoltottaknak 10 napos kötelező karanténba kell vonulniuk az AQ szállodák egyikébe.
 • Teljesen beoltott személyek más országokból (a második adag beadása legalább 14 nappal az országba való belépés előtt) érvényes oltási igazolással – kötelező 7 napos karanténba vonulnak az SHA + vagy AQ szállodákban.
 • A karanténon kívül szükség lesz még egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztre, két PCR-teszt befizetésének megerősítésere, amelyet Thaiföldön végeznek el. (az elsőt érkezéskor, a másodikat az 5-6. napon (7 napos karantén) vagy a 8.-9. napon (10 napos karantén) a szállodai tartózkodás visszaigazolásáral és a repülőtérről a szállodába történő transzfer visszaigazolására, Thailand Pass regisztrációra és biztosításra is.

A könnyitések folyamatosan követik egymást. Figyelemmel kisérik a hatóságok az Európai helyzetet, és az alapján hozzák intézkedéseiket.

 

Egyértelműen látszik, hogy az idei üdülési szezonról nem akarnak lemaradni a Thájok!!!