Európát a háború, az infláció és az energiaválság sújtja. Thaiföld távol van ettől, miközben a vonzó vendégszeretet és kényelmes éghajlat jellemzi. Nem véletlen, hogy ezért egyre többen gondolkodnak azon, hogy saját ingatlant vásároljanak a királyság területén, akár végleges kiköltözéshez, akár csak a téli időszak várható hidege és ez energia számlái elől pár hónapra elmenekülve.

Bármi is legyen az indítékod, ebből – gondos tervezéssel – mindkét esetben jól megtérülő befektetést is ki tudsz hozni, ugyanis Thaiföld ingatlanpiaca gyorsan fejlődik, miután kiszabadult a Covid-rabságból.

Ha gondolkozol ilyenen, akkor ismerd meg az alábbi 3 stratégiát, amelyekkel maximalizálhatod a befektetésed pénzügyi megtérülését!

EARLY BIRD STRATÉGIA

Az “Early bird” a “Ki korán kel, aranyat lel!’ szólással írható le a legjobban. Ez a stratégia az ingatlanok építési szakaszban (Off plan) történő megvásárlását és az üzembe helyezés előtti továbbértékesítését foglalja magában. Az ilyen módon kb. 30-50%-os tőkearányos nyereség is elérhető, területtől, elhelyezkedéstől függően, 6-24 hónapon belül. (Ne feledd, az ingatlan befektetés nem rövidtávfutás, hanem maraton!)

A thaiföldi piacon a legtöbb projektet befektetési tőkéből finanszírozzák, így az építőipari vállalatok a vásárló-befektetőknek olyan előzetes árakon kínálnak ingatlanokat, amelyek jelentősen alacsonyabbak a végleges eladási árnál.

Minél korábban kötsz üzletet (innen az early bird), és – akár minél több lakást vásárolsz pl. egy lakóparkban, – arányaiban annál kevesebbet fizetsz, és annál többet profitálsz a végén.

Hogyan alakulnak az árak?

Az építés alatt álló (Off-plan) ingatlanokhoz általában 20%-kal alacsonyabb áron juthatsz. Az árak az üzembe helyezéshez közeledve folyamatosan nőnek. Körülbelül 10%-kal az értékesítés hirdetési szakaszának befejezése után, és további 10%-kal az értékesítés megkezdése előtt.

Thaiföldön a fejlesztők készek arra, hogy különböző kedvezményeket és bónuszokat adjanak. A legnagyobb kedvezményt természetesen az építés kezdeti szakaszában, a teljes vételi összeg fizetése esetén kaphatsz, és a tulajdonodba kerül az ingatlan. Ennek módjairól ebben a bejegyzésünkben olvashatsz!  

Beszélünk az új épületekben lévő ingatlanok vásárlásakor elérhető kedvezményekről, a thaiföldi jogszabályok sajátosságairól az ingatlanok tulajdonjogának bejegyzésénél, valamint az adás-vételi ügyletek során fizetendő adókról és illetékekről.

Amint az ingatlan értéke eléri azt a szintet, ami számodra kielégítő nyereséget hoz, akkor a fejlesztő továbbértékesítheti az ingatlant a nevedben. Vagy bérbaadhatóként hagyhatod, hogy maximalizáld a befektetésedet. Ez lehetővé teszi számodra, hogy passzív bérleti bevételhez juss, valamint elkerüld a 3,3%-os iparűzési adót, amelyet az 5 évnél nem régebben épült ingatlanok eladására vetnek ki.

VÁSÁROLJ NÉGYET, ÉS EGYET INGYEN KAPSZ

Az early bird stratégiához hasonlóan ez a stratégia is a korai fázisban működik, amikor egyszerre négy vagy több lakásba fektetsz be

Az ingatlanok üzembe helyezése előtt – a fejlesztő  segítségével – 1 lakás kivételével a többit továbbértékesíted. Az eladásból származó nyereségnek köszönhetően a szinte ingyen jutsz egy lakáshoz.

Ezután a lakásban maradhatsz, de bérbeadhatóként is hagyhatod, hogy passzív jövedelemhez juss. Ebben az esetben a társasház igazgatása lehetővé teszi, hogy évente legfeljebb négy hétig ingyen lakhass benne. Így nemcsak stabil jövedelmet kapsz, hanem ingyenes lakhatást is.

„MINÉL IDŐSEBB, ANNÁL JOBB”

A stratégia lényege a vásárlás, felújítás, majd bérbeadás. Befektetőként lehetőséget kapsz arra, hogy a meglévő régi ingatlanok rekonstrukciója révén megtérülő befektetéshez juss.

A megvásárolt, felújított és bérbe adott régi ingatlanok már az első évben 10%-os nyereséget hozhatnak.

Ha úgy döntesz, hogy befektetsz, megvéded megtakarításaidat az értékcsökkenéstől, akkor a thaiföldi ingatlan befektetés mindenképpen kifizetődő lehetőség.

Mi mindenképpen segítünk neked ebben!

Készen állunk

  • tanácsot adni bármilyen kérdésben,
  • segíteni az optimális ingatlan kiválasztásában,
  • támogatást nyújtani a tranzakció minden szakaszában, és
  • közreműködni a befektetés menedzselésében

Keress bennünket IDE KATTINTVA!